ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Τo ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ στην Κρήτη

Σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την προώθηση της τεκμηριωμένης διοίκησης των ελληνικών νοσοκομείων σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια προέβη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ) . – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG: από τις 26 έως και τις 29 Ιουλίου και σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας στελεχών του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ στις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες  Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Από την πλευρά του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG συμμετείχαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος Χαράλαμπος Πλατής και ο Διευθυντής Σχεδιασμού Γιάννης Μαστρογιάννης, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν παρόντων και του Προέδρου Δ.Σ. Παντελή Μεσσαρόπουλου και του Συμβούλου Διοίκησης Κωνσταντίνου Τζουτζουράκη.

Η επίσκεψη εργασίας στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης  πραγματοποιήθηκε με σκοπό την διερεύνηση της ωριμότητας των νοσοκομειακών μονάδων της 7ης ΥΠΕ όσον αφορά:
Α) τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή,
Β) το επίπεδο λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων νοσοκομείου (π.χ φάκελος ασθενούς, οικονομική επαγγελματιών Υγείας,
Γ) λοιπά ειδικά θέματα χρηματοδότησης και οργάνωσης.

Απώτερος στόχος αποτελεί το νέο ΣΥ.ΚΝΥ ((Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών) να υιοθετηθεί και να λειτουργήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα σε όλη την 7η ΥΠΕ μέχρι το τέλος του έτους.

Συμπερασματικά από τις διαδοχικές επισκέψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ,  το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ νιώθει δικαιωμένο για την επιλογή του να ξεκινήσει την πλήρη εφαρμογή του νέου Συστήματος DRG από την Κρήτη καθώς η διάθεση συνεργασίας και συμμετοχής τόσο από τα ανώτερα στελέχη νοσοκομειακής διοίκησης όσο και από τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας αλλά και η ψηφιακή ωριμότητα των περισσοτέρων Νοσοκομείων, καθιστά άμεσα υλοποιήσιμο ένα τόσο σημαντικό έργο για τη χώρα μας.