ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ΚΚΕ τίμησε την 77η επέτειο της Μάχης στο Σφακάκι Ανωγείων

Με αφορμή την 77η επέτειο της Μάχης στο Σφακάκι (Ανώγεια) η ΚΟ Ανωγείων του ΚΚΕ και το ΤΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ οργάνωσαν εκδρομή ιστορικού ενδιαφέροντος στο χωριό και κατάθεση τιμών στο μνημείο της μάχης στο Σφακάκι.

Την λιτή, λόγω της πανδημίας, εκδήλωση στην τοποθεσία της μάχης άνοιξε και συντόνισε ο Αντώνης Ρούλιος καλωσορίζοντας, τους παρευρισκόμενους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Δραμουντάνης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Ανωγείων για ένα σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Βασιλεία Κούκιου, στέλεχος της ΚΝΕ, όπου διάβασε το Ιστορικό της Μάχης αναφέροντας και το ονόματα των μαχητών του Εφεδρικού ΕΛΑΣ.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Βασίλη Φασουλά γραμματέα της ΚΟ Ανωγείων του ΚΚΕ, τον Στέλιο Βοσκάκη από την ΚΝΕ, τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, και τον Μιχάλη Δραμουντάνη εκ μέρους του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Ανωγείων.

Η σεμνή αυτή εκδήλωση τελείωσε με το κράτημα ενός λεπτού σιγή για αυτούς που έδωσαν την μάχη.

Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από την ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ με τον Στέλιο Αλεξάκη μέλος του ΤΓ, τον Στέλιο Σταυρακάκη, μέλος της ΤΕ και δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Ανωγείων.

Τα μέλη της ΚΝΕ μετά το τέλος της εκδήλωσης συναντήθηκαν με νέους του χωριού σε καφετέρια, όπου η συζήτηση άνοιξε πάνω στα ιστορικά γεγονότα, τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά, στο σήμερα, τις αξίες και τα ιδανικά από τα οποία εμπνευστήκαν οι μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ, την καθώς και αυτά που μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε την πάλη, στις σημερινές συνθήκες.

Η ΚΝΕ στέλνει μήνυμα ελπίδας και αντοχής για τις μάχες που έχει μπροστά της η νεολαία. Μιλάει σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα» και δίνει απάντηση ότι ναι, σήμερα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Στέλνει μήνυμα – οδηγό για τη δράση, για την αδιάκοπη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Στέλνει μήνυμα ότι υπάρχει η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, με τις δυνατότητες και τα μέσα της παραγωγής στα χέρια του λαού και αξίζει να παλέψει τολμηρά και η νεολαία γι’ αυτή. Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση, στον αγώνα, στην ταξική πάλη.

Η ΚΝΕ γνωρίζει και τιμά την ιστορία και τις αγωνιστικές παραδόσεις του Κόμματος, του εργατικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος και εμπνέεται από αυτό για τους αγώνες που έπονται. Για αυτό το λόγο, τον μήνα Αύγουστο προχωράει σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδρομές οι οποίες θα έχουν ως κορύφωσή τους, τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στη Φορτέτζα με πολιτική ομιλία από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Πληροφορίες και συμμετοχές: Τηλέφωνα: 6944705619, 6943293117-e-mail: knerethimno@hotmail.com