ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστεί τους Ρεθεμνιώτες για την προσφορά τους κατά τη γιορτινή περίοδο

Όπως κάθε χρόνο, κατά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων και παρότι φέτος οι ανάγκες ήταν αυξημένες και οι δυνατότητες προσφοράς περιορισμένες λόγω υψηλού κόστους ζωής, η ρεθεμνιώτικη κοινωνία κατέθεσε και πάλι την ανθρωπιά και αλληλεγγύη της, υποστηρίζοντας εμπράκτως τα αδύναμα μέλη της.

Με τις γενναιόδωρες προσφορές τους, τοπικές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανωμένες συλλογικότητες και μεμονωμένοι πολίτες, εξασφάλισαν στις ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ρεθύμνης (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»)και τα μέλη τους τα απαραίτητα αγαθά για το γιορτινό τραπέζι.

Αναγνωρίζοντας την ηθική και πρακτική αξία των προσφορών που δέχθηκε η Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου (το οποίο αποτελεί μία από τις δύο Δομές παροχής Βασικών Αγαθών σε ευάλωτους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες, σήμερα εξυπηρετεί 238 οικογένειες ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ανέρχονται στα 397 άτομα.), ο Δήμος Ρεθύμνης, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα ευχαριστούν θερμά τους δωρητές και υποστηρικτές του κοινωνικού έργου της δομής και συγκεκριμένα:

  • Τα Κέντρα Αγγλικής Γλώσσας-Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΑΣΗΜΕΝΙΑ) ΦΗΤΑΜ Ρεθύμνου, για την υποστήριξη αλλά και για την ευαισθησία που επιδεικνύουν κάθε Χριστούγεννα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σύμπραξη ΑμΚΕ Ξένιος Ζευς & Δήμος Ρεθύμνης).
  • Τις σχολικές κοινότητες (Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές και Σύλλογοι Διδασκόντων) των: Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής, του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης, του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνης, του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνης, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου, του 7ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου και του Νηπιαγωγείου Μισσιρίων.
  • Τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του σούπερ-μάρκετ “ΚΡΗΤΙΚΟΣ” στο Ατσιπόπουλο.
  • Την κυρία ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ για την προσφορά παιδικών ενδυμάτων που δόθηκαν σε μικρούς ωφελούμενους της Δομής.
  • Τους Εκπαιδευτικούς και Σπουδαστές του GRANT – Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης.
  • Τον κ. Μαμαγκάκη Κώστα και το Ξενοδοχείο ΟΑΣΙΣ στην Σκαλέτα, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία συγκέντρωσαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρεθύμνης. Ο κ. Μαμαγκάκης και τα στελέχη της Δομής ευχαριστούν από καρδιάς για την συνεισφορά τους στην συγκεριμένη πρωτοβουλία τους/τις: κ. Γιατάκη Βασιλεία (Oasis Hotel), κ.κ. Μαμαγκάκη Εμμανουήλ & Χάρη (Oasis Hotel), κ. Κιμιωνή Χρυσούλα (Ekavi Hotel Σφακάκι), κ. Τζεδάκη Δήμητρα (Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων, Best car rental Σφακάκι), κ. Λεφάκη Θεμιστοκλή (Εμπόριο Οικοδομικών Υλικών Σφακάκι), κ. Παττακό Ιάκωβο (Iakovos Travel Ρέθυμνο), κ. Δαφέρμου Μαρία (Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ρέθυμνο), κ. Παπαδογιάννη Κώστα & κ. Μαμαγκάκη Εκ. λένη (Γεωτεχνική Εμπορική Ρεθύμνου), κ. Μπροτζάκη Ευάγγελο & Κουράτορα Αντιόπη (Τζάκια Σταυρωμένος Ρεθύμνου), κ. Κατσαμά Γιώτα (Σταυρωμένος Ρεθύμνου), κ.Μαυράκη Κατερίνα (Πέραμα), κ. Κεχαγιαδάκη Γρηγόρη (Ρέθυμνο), κ. Αντωνίου Μιχάλη & κ. Δέσποινα (Αγγελιανά), και όλους όσοι ανώνυμα στήριξαν τη δράση αυτή.
  • Τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ” που επέδειξαν και φέτος το πνεύμα αλληλεγγύης που τους διακατέχει, προσφέροντας παιχνίδια για τους μικρούς ωφελούμενης της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ.Ρ.
  • Την Διεύθυνση και το Προσωπικό της Εταιρίας αλλαντικών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ, τόσο για την δωρεά της σε αλλαντικά που διανεμήθηκαν από τη Δομή στους ωφελούμενους κατά τη γιορτινή περίοδο όσο και για την αδιάλειπτη στήριξη της στο έργο της Δομής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι ευχαριστίες του Δήμου Ρεθύμνης δια της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και των στελεχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συνοδεύονται από την ευχή να διανύσουμε όλοι και όλες τη νέα χρονιά με Υγεία, αλληλοσεβασμό και τη δυνατότητα έμπρακτης υποστήριξης όσων συνανθρώπων μας την έχουν ανάγκη