ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το κουταβάκι που βρέθηκε πεταμένο μέσα σ’ ένα μπουκάλι στο Ρέθυμνο τα κατάφερε!

Ο  Ήρωας Ο  Ήρωας είναι ένα υπέροχο σκυλί που πριν από δέκα μήνες εντοπίστηκε νεογέννητο πεταμένο μέσα σ’ ένα κομμένο πλαστικό μπουκάλι – τόσο μωρό ήταν – στην περιοχή των Δικαστηρίων στο Ρέθυμνο.

Η Ομάδα Εθελοντών «Νοιάζομαι», που δραστηριοποιείται στην περιοχή, κλήθηκε να το σώσει το ανέλαβε και τελικά δύο φοιτητές η Βίκυ Καλογεράκη και ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος προσφέρθηκαν να το φροντίσουν.

Ο μικρός τα κατάφερε επειδή τον φρόντισαν.

Αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι πήραν το μωρό στο σπίτι τους παρόλο που στο σπίτι τους είχαν άλλα έξι ζωάκια.

«Κάθε τρεις ώρες ο μικρός έπρεπε να τρέφεται με μπιμπερό και ειδικό γάλα ενώ τον βοηθούσαν βοηθούν στην ανάγκη του τρίβοντας την κοιλίτσα του, ξαγρύπνησαν πλάι του, άλλαξαν το πρόγραμμα τους για να είναι πάντα κάποιος από τους δυο σπίτι, και το έβαλαν ως σκοπό να τα καταφέρουν για να ζήσει. Ποτέ ξανά δεν είχαν μεγαλώσει τόσο μωρό κουτάβι, δεν ήξεραν τον τρόπο, δεν ήξεραν το πώς όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να νοιαστούν.

Ο Ήρωας δεν είναι πια μικρός, αλλά παραμένει υπέροχος!

Με πολύ αγάπη, πείσμα και υπομονή μεγάλωσαν τον μικρό Ήρωα. Οι εθελοντές είναι άνθρωποι σαν όλους εσάς, δεν είναι εκπαιδευμένοι, δεν είναι παντογνώστες, δεν έχουν υπερδυνάμεις, δεν είναι υπάλληλοι να πληρώνονται… Ό,τι κάνουν γίνεται με κινητήριο δύναμη μονό την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για αυτές τις ψυχές. Πολλές φορές μάλιστα βάζουν τον εαυτό τους σ’ έναν αγώνα που είναι πάνω από τα μπορώ και τα θέλω τους. Είναι απλοί άνθρωποι που απλά ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ» εξηγεί σε ανακοίνωση της η Ομάδα Εθελοντών «Νοιάζομαι».

Πηγή: zoosos.gr