ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

“Το μαγικό κλειδί” της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ρέθυμνο

"Το μαγικό κλειδί" της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Ερωφίλη

Η παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Το Μαγικό Κλειδί», έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της Βασιλοπούλας», αφού παρουσιάστηκε τον χειμώνα στην Αθήνα, στο Θέατρο Κιβωτός με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται με «καλοκαιρινό ταξίδι» σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της μεγάλης περιοδεία, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, θα ταξιδέψει στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 25 Ιουλίου και θα παρουσιάσει στους μικρούς της φίλους «Το μαγικό κλειδί», ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων.

Η παράσταση με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι γεμάτη χρώματα, χορούς, υπέροχη μουσική και τραγούδια και μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα παραστάσεων στην Κρήτη περιλαμβάνει παραστάσεις την Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουλίου, Ηράκλειο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Δευτέρα 21 Ιουλίου, Ιεράπετρα, 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Τρίτη 22 Ιουλίου, Σητεία, Προαύλιος Χώρος 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας. Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουλίου, Χανιά, Θέατρο Αναντολικής Τάφρου και Παρασκευή 25 Ιουλίου, Ρέθυμνο, Θέατρο Ερωφίλη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ήταν μια φορά ένας βασιλιάς και μία βασίλισσα που ζούσαν σ’ ένα μεγάλο νησί. Το νησί αυτό δεν ήταν πολύ πλούσιο, όμως αυτός που κυβερνούσε ήταν άξιος και όλος ο κόσμος ήταν ευτυχισμένος.

Όλα τα καλά τα είχε ο βασιλιάς, την αγάπη του λαού, τα πλούτη που δίνει η εργασία και μία πολύ καλή βασίλισσα. Όταν μάλιστα απόκτησαν και ένα κοριτσάκι, η ευτυχία τους μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ. Κάλεσε στη βάφτιση όλο το λαό του και έγινε μεγάλο γλέντι. Την ώρα λοιπόν που όλοι γλεντούσαν, οι νεράιδες του νησιού μαζεύτηκαν γύρω από την κούνια του μωρού για να του δώσουν από μία ευχή. Η μία έδωσε ομορφιά. Η άλλη ωραία φωνή, η τρίτη έδωσε χάρη, η τέταρτη εξυπνάδα. Η πέμπτη όμως, δεν έδωσε τίποτα απ’ όλα αυτά, έσκυψε μόνο στο προσκεφάλι του μωρού και του ψιθύρισε: «Είμαι η Mοίρα. Εγώ δε θα σου δώσω μία ευχή όπως έκαναν οι άλλες. Εγώ θα σε προστατέψω από την ίδια τη ζωή σου μικρή μου». «Θα ‘θελα να μη λυπηθείς και να μην κλάψεις ποτέ»! Γι’ αυτό θα πάρω την καρδιά σου, θα την κλείσω σε ένα χρυσό κουτάκι και θα το πάρω μαζί μου. Αυτό έκανε και χάθηκε μέσα στη νύχτα χωρίς να μπορέσει κανείς να τη σταματήσει.

Τρομαγμένοι έτρεξαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα στην κούνια του μωρού να δουν αν ζούσε το παιδί. «Τώρα χωρίς καρδιά πως θα μας αγαπήσει;» ρώτησε η βασίλισσα. «Χωρίς καρδιά πως θα κυβερνήσει;» είπε ο βασιλιάς. Ήταν τόση η λύπη τους που άρχισαν να κλαίνε απελπισμένοι.

Τότε… από μακριά είδαν τη Ζωή να έρχεται. «Ξεχάσαμε τη Ζωή! Αυτή ίσως μας σώσει! Κυρά Ζωή σε παρακαλώ είσαι η τελευταία. Μπορείς να ξαναδώσεις στην κόρη μας την καρδιά της;». «Δεν γίνεται», απάντησε η Ζωή. «Η Μοίρα είναι ισχυρότερη από μένα. Η Μοίρα ορίζει τη ζωή! Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να σας δώσω αυτό». Έβγαλε από το κόρφο της μία αλυσίδα που στην άκρη είχε ένα χρυσό κλειδάκι. «Αν ποτέ θελήσει η ίδια η βασιλοπούλα να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, τότε μ’ αυτό το κλειδάκι…».

Η συνέχεια στο Θέατρο!

Συντελεστές:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη.
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή.
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας.
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας.
Στίχοι και επιλογή τραγουδιών από παραδοσιακά της Κάτω Ιταλίας: Ανδρέας Κουλουμπής.
Παραγωγή: «Κιβωτός» Γιώργου Φρατζεσκάκη.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Ελένη Ζιώγα, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου.

Προπώληση: Κιόσκι Πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων.

Ώρα έναρξης: 21:00.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη

Ελλάς