ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Μάιο η «Γιορτή Φυσικών Επιστημών» στο Ρέθυμνο

Οι Φυσικές Επιστήμες βρίσκονται στο επίκεντρο της καθημερινότητας. Μας προσφέρουν θεωρίες και ερμηνείες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος από τη μεγαλύτερη κλίμακα (Σύμπαν) μέχρι και τη μικρότερη (μικρόκοσμος).

Όμως, και η καθημερινότητα μας: η μετακίνηση, η διατήρηση της υγεία μας, η επικοινωνία, η εργασία, η διαβίωση στα σπίτια μας υποστηρίζονται από τεχνολογικές συσκευές, εφαρμογές και γνώσεις που δεν θα υπήρχαν εάν οι Φυσικές Επιστήμες δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο λόγοι για τους οποίους η κατανόηση του επιστημονικού εγχειρήματος είναι σημαντική για το σημερινό και τον αυριανό πολίτη.

Με τις σκέψεις αυτές, το Ε.Κ.Φ.Ε Ρεθύμνου της Διεύθυνσης Δ.Ε Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέiζερ του ΕΛΜΕΠΑ, το κέντρο Science in the City του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας και του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης διοργανώνουν τη «Γιορτή Φυσικών Επιστημών στο Ρέθυμνο»

Η γιορτή θα διεξαχθεί στην πλατεία Μικρασιατών και στο σπίτι του Πολιτισμού το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Στόχος είναι η διασκέδαση η ενημέρωση, η έμπνευση και η παρακίνηση, ιδιαίτερα των νέων, να αποκτήσουν μια θετική ματιά και προσέγγιση για τις Φυσικές Επιστήμες την καθημερινότητα των πολιτών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.