Πιστά στο ραντεβού τους τα ξενοδοχεία της IBEROSTAR, Creta Marine και Creta Panorama & Mare ιδιοκτησίας κυρίου Δ. Γρηγοριάδη στο Πάνορμο Ρεθύμνου,  συμμετείχαν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στην Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανού και στην Πανευρωπαϊκή δράση του Clean up the Med.

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας- «Γιορτή για τη φύση» ξεκίνησαν με το τον καθαρισμό της ακτής και του βυθού στην παραλία Λιανός Κάβος με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων των  ξενοδοχείων, των μικρών επισκεπτών των Mini Club, λουόμενων της παραλίας, αλλά και του καταδυτικού κέντρου KALYPSO στα πλαίσια της ετήσιας καμπάνιας Clean up the Med.

Στα μέσα της εβδομάδας τα ξενοδοχεία με μεγάλη χαρά  υποδέχθηκαν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Βιράν Επισκοπής αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Ρουμελή που με τη βοήθεια των κηπουρών, με μεγάλη χαρά έβαλαν… το χεράκι τους, ώστε οι καταπράσινοι κήποι των ξενοδοχείων να εμπλουτιστούν με νέα φυτά. Τα παιδιά πήραν σκαπτικά εργαλεία , έσκαψαν λάκκους και φύτεψαν εποχιακά φυτά και δενδράκια. Ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι μικροί μας πελάτες με την βοήθεια κηπουρών και animateur δημιουργήσαν βιολογικούς λαχανόκηπους περνώντας το μήνυμα της δημιουργίας αλλά και της συντήρησης του κήπου, αποκτώντας έτσι  γνώσεις για θέματα καλλιέργειας, ανακύκλωσης, διατροφής και υγείας.

Οι δραστηριότητες της εβδομάδας ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 08 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανού, για τα ξενοδοχεία IBEROSTAR Creta Marine και IBEROSTAR Creta Panorama & Mare , με την μεγάλη καμπάνια της IBEROSTAR, το Wave of Change και την δέσμευση της εταιρίας για την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης,  την ενθάρρυνση για υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών και την βελτίωση των υδάτων στις παράκτιες ζώνες. Οι πελάτες των ξενοδοχείων κατά την διάρκεια της ημέρας σχημάτισαν συμβολικά μια τεράστια μέδουσα και χρωμάτισαν με τα  αποτυπώματά τους σε καμβά ένα υδάτινο κόσμο.

Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής των ξενοδοχείων για την προστασία του περιβάλλοντος και των ωκεανών καθώς και να διδαχθούν τα παιδιά τις έννοιες του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη.

Από τα Ξενοδοχεία IBEROSTAR Creta Marine και Creta Panorama & Mare