ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης ανοίγει παράθυρο στο κόσμο

Στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Ι.Μ.Κ.Σ την Τρίτη 16-11-2021 παρουσιάστηκε μέρος της ψηφιακής Πλατφόρμας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης από τον κορυφαίο ηχολήπτη και μουσικό παραγωγό κ.Ακη Γκολφίδη (έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικοσυνθέτες όπως τον Χατζηδάκη Μάνο, τον Θεοδωράκη Μίκη), ο οποίος με έμπνευση και απλότητα ανέλυσε τι πρόκειται να γίνει.

Η ψηφιακή πλατφόρμα μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει και τα παρακάτω:

  1. Μουσική βιβλιοθήκη ελληνικών παραδοσιακών οργάνων / music & sound samples of greek traditional instruments
  2. Επαγγελματικά samples ήχου παραδοσιακών και άλλων μουσικών οργάνων / PRO music & sound samples of greek traditional & more instruments
  3. Plugins και πλατφόρμα.
  4. Soundscapes (ηχητικά τοπία)
  5. Theatrical video-presentations of selected greek literature marvels/θεατρική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων/απαγγελία ποιημάτων/εκτέλεση επιλεγμένων αποσπασμάτων θεατρικών έργων δημιουργών κρητικής προέλευσης.

Η κ.Ρένα Λουτσάκη επίκουρη καθηγήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εμπνευστή της ιδέας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης αναφέρθηκε στη πορεία του και ότι ήλθε η ώρα για συντονισμένες προσπάθειες χρηματοδότησης και υλοποίηση του.

Τονίστηκε η μοναδικότητα του έργου και η μεγάλη του συμβολή τόσο στη καταγραφή και διάδοση της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κρήτης ,όσο και μέσα από την εξωστρέφεια του στη περαιτέρω συμβολή του στη ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού της Κρήτης ,τόσο από τον βουλευτή Χανίων κ.Διγαλάκη Βασίλειο,όσο και από το Δήμαρχο Κισάμου κ.Μυλωνάκη Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Καλογερή Νικόλαο,τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γύπαρη Κωνσταντίνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Παπαδεράκη Αντώνη και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κ.Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Σοφία.

Περαιτέρω αναφέρθηκαν ότι θα λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την χρηματοδότηση του έργου.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου, ο οποίος με εμπνευσμένο λόγο στήριξε το έργο και επεσήμανε την άμεση ανάγκη χρηματοδότησης του έργου τόσο του ψηφιακού όσο του κτιριακού σαν ενιαίου έργου.

Εκ μέρους του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών θέλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε :

-Tην κ.Λουτζάκη Ρένα και τον κ.Γκολφίδη Ακη για την μεγάλη τους συμβολή στο οραματικό σχέδιο του Μουσείου.

-Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιο , τον βουλευτή Χανίων κ.Διγαλάκη Βασίλειο, τον Δήμαρχο Κισάμου κ.Μυλωνάκη, τους Αντιπεριφεριάρχες κ.Καλογερή Νικόλαο, κ.Γύπαρη Κωνσταντίνο, κ.Παπαδεράκη Αντώνη,την περιφεριακή σύμβουλος κ.Μαλανδράκη Σοφία, τον περιφεριακό σύμβουλο κ.Κονταξάκη Γιώργο,τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ.Σταθάκη Θεόδωρο και κ.Φραγκιουδάκη Γεώργιο ,τους αντιδημάρχους Κισάμου τον κ.Μαυροδημητράκη Σπύρο,τον κ.Χαχλάκη Γεώργιο,τον κ.Χριστουλάκη Θεόφιλο,τον δημοτικό σύμβουλο κ.Κουμάκη Νεκτάριο,την δημοτική σύμβουλο κ.Ξηρουχάκη Αλκιστη,τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου κ.Χουδαλάκη Βαγγέλη,τον πρόεδρο Ξενοδόχων Κισάμου κ.Βερναδάκη Γιάννη, ,τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟΦΕΚ κ.Τσοντάκη Χρήστο, τον πρόεδρο του Βενιζέλειου Ωδείο Χανίων κ.Αντωνογιαννάκη Ιωάννη ,την πρόεδρο της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ.Ψαράκη Όλγα,τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Ανουσακείου Ιδρύματος κ.Κατάκη Παντελή ,τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γραμβούσας κ.Ξηρουχάκη Ξενοφών.

-Την Ελένη Τσατσαρωνάκη που χάρη στη χορηγία της οικογένειας Τσατσαρωνάκη έχουμε στη Κίσαμο τον σημαντικότερο κέντρο Πολιτισμού, τους συνεργάτες του κ.Γκολφίδη ,τον Χαροκόπη Θεοδόση ,τον Δημόπουλο Γεώργιο,τους παραδοσιακούς μουσικούς Βλαμάκη Ηλία , Βλαμάκη Δημήτρη,τον Κουμή Ελευθέριο,τον Αναγνωστάκη Δημήτρη, τον Μαρεντάκη Νίκο, τον Μαργαριτάκη Νίκο τον κ.Σκαλίδη Γεώργιος και κ.Μιχελάκη για τον ήχο και τα φώτα , τον κ.Γλεντουσάκη Κωνσταντίνο για την βιντεοσκόπηση ,τον κ. Αριστοτέλη Ξανθουδάκη για την φιλοξενία σαν υπεύθυνος του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου,τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κισάμου , Χανίων της Κρήτης και όλο τον κόσμο που στηρίζει ανελλιπώς το έργο αυτό.

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών