ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τους ανθρώπους που το στηρίζουν

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών του για τα 40 χρόνια λειτουργίας του διοργανώνει κεντρική επετειακή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Ανεμογιάννη στη Μυρτιά την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στις 20.00 το βράδυ.

Στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης τίθεται η απόδοση τιμών σε ανθρώπους που με την προσφορά τους στήριξαν διαχρονικά το Μουσείο, τη λειτουργία και τις δράσεις του. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί τελετή που θα περιλαμβάνει:

  • Ανακήρυξη του κυρίου Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καζαντζάκη.
  • Απόδοση τιμητικής πλακέτας στον κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, για τη διαχρονική προσφορά του.
  • Απόδοση τιμητικής πλακέτας στην κυρία Βαρβάρα Τσάκα, που υπηρετώντας από τη θέση της Διευθύντριας του Μουσείου για είκοσι συναπτά έτη, το οδήγησε στην Αναγνώρισή του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση της 40ετούς πορείας του Μουσείου και θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» ιδρύθηκε το 2018 στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Τέσσερις νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που συμμετέχουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης είναι τα μέλη του κουαρτέτου: ο Γιάννης Μαγειρόπουλος-βιολί, ο Γεώργιος Χλιαβώρας-βιολί, ο Στέφανος Συμεωνίδης-βιόλα και ο Κωστής Σπυριδάκης-τσέλο.