ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το μυστήριο του ιερού ευχελαίου στον Ι.Ν. του Αγίου Λουκά του Γεν. Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Την 12η μεσημβρινή της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης, 12ης Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά εντός του προαυλείου χώρου του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Κατά το Ιερό Ευχέλαιο παρέστησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ελευθέριος Μαρκάκης, μέλη του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και πλήθος πιστών, ασθενών και συνοδών τους, οι οποίοι μυρώθηκαν στο τέλος του Ιερού Ευχελαίου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα προς το πυκνό εκκλησίασμα και ευχήθηκε προς όλους καλή και ευλογημένη Ανάσταση, ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και καλή δύναμη σε όλους όσοι εργάζονται στο Νοσοκομείο μας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου ευχήθηκε κατάλληλα στους νοσηλευόμενους μικρούς ασθενείς, ενώ Κληρικοί περιήλθαν όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου για να χρίσουν με το Ιερό Έλαιο όλους τους πιστούς.