ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ντοκιμαντέρ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ από το CINEDOC στο Ρέθυμνο

Το CINEDOC στο Ρέθυμνο, προβάλλει στις 16 Δεκεμβρίου, στον χώρο πολιτισμού ΣΗΜΕΙΟ, το  ντοκιμαντέρ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.  

Από τα τέλη του ’60 μέχρι τα μέσα του ’80, ένα ήταν το κορυφαίο όνομα στο κύκλωμα των πορνοσινεμά στην Times Square της Νέας Υόρκης: Chelly Wilson. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η εκκεντρική Ελληνοεβραία έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία χάρη στο δαιμόνιο επιχειρηματικό της πνεύμα και την αστείρευτη προσωπικότητά της, που την ανέδειξαν σε μια από τις πιο χαρισματικές φιγούρες του χώρου.

Εγκατεστημένη κοντά στην 42η Λεωφόρο, γνωστή και ως The Deuce (=ντόρτια), η Chelly ζούσε ακριβώς πάνω από το θρυλικό gay πορνοσινεμά Eros – το οποίο φυσικά της ανήκε. Με το τσιγάρο κολλημένο στα χείλη και σακούλες του σουπερμάρκετ γεμάτες χαρτονομίσματα στιβαγμένες στη γωνία, ήταν η αδιαμφισβήτητη κεφαλή της οικογένειας, συγκεντρώνοντας γύρω της μια πληθώρα από καλλιτέχνες, συνεργάτες και χαρτόμουτρα, ενώ οι ερωμένες και τα εγγόνια της συμπλήρωναν συχνά το αλλοπρόσαλλο σκηνικό. Ελάχιστοι, όμως, γνώριζαν τι είχε περάσει για να φτάσει ως εκεί.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης πιάνει την ιστορία της από την αρχή, από τα πρώτα της βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, μέχρι τα συνταρακτικά γεγονότα που την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την Ευρώπη την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με φόντο τον εφιάλτη του Ναζισμού, την άνοδο του φεμινισμού και τη σεξουαλική απελευθέρωση, Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης ξεδιπλώνει μια άγνωστη σελίδα της πρόσφατης Ιστορίας, μέσα από τη ζωή μιας απίθανης γυναίκας που κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να ζήσει τη δική της, «ακατάλληλη» εκδοχή του Αμερικανικού Ονείρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία Βάλερυ Κοντάκου
Σενάριο Βάλερυ Κοντάκου, Δέσποινα Παυλάκη
Συν-σεναριογράφος Χρήστος Αστερίου
Παραγωγή Ed Barreveld, Βάλερυ Κοντάκου, Δέσποινα Παυλάκη
Executive Producers Ed Barreveld, Βάλερυ Κοντάκου, Don Walters, Bondi Wilson Walters
Μοντάζ Rob Ruzic
Διεύθυνση Φωτογραφίας Patrick McGowan, Martina Radwan
Πρωτότυπη Μουσική Ken Myhr
Animation Abhilasha Dewan

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
20:00
Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Σημείο
Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Μισίρια.
Πληροφορίες: 6983320439.