ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια που Μαράθηκαν Νωρίς, Κακόπετρος 28 Αυγούστου 1944» σε ειδικές προβολές για σχολεία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο πλαίσιο της 6ης διοργάνωσης του 24-10 έως 3-11-2018 έχει συμπεριλάβει το προγράμματος ειδικές προβολές ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με την ταινία, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ. ΚΑΚΟΠΕΤΡΟΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944 του Ματθαίου Φραντζεσκάκη και της Βίκης Αρβελάκη , με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι προβολές έχουν προγραμματιστεί για τα πρωινά της Πέμπτης 25 και της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018.

Οι σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν την ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των σχολείων τους.

Πληροφορίες για τις ταινίες, για τις ημέρες και τις ώρες προβολής τους, καθώς και για τα εργαστήρια, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.chaniafilmfestival.com/cinemathimata

Για τις προβολές στην ενότητα www.chaniafilmfestival.com/2018-programma-provolon-sxoleion

Στην ίδια διεύθυνση, θα βρείτε και ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής αίτησης συμμετοχής στις προβολές και στα εργαστήρια. Σημειώνουμε ότι οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ γίνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και θα πρέπει να αποσταλούν ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

Λουλούδια που Μαράθηκαν Νωρίς, Κακόπετρος 28 Αυγούστου 1944

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2018 – αναφέρεται στην εκτέλεση 23 αμάχων και την λεηλασία του Κακοπέτρου στον δήμο Πλατανιά Χανίων από τις δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής. Ήταν χαράματα 28ης Αυγούστου 1944, Χανιά, Κρήτη. Οι Γερμανοί κατακτητές κυκλώνουν το μικρό χωριό Κακόπετρος στον σημερινό Δήμο Πλατανιά. Φεύγοντας το απόγευμα, το ναζιστικό μίσος αφήνει πίσω του 23 νεκρούς, άδεια, λεηλατημένα σπίτια και τις ψυχές των επιζώντων ισοβίως σημαδεμένες. Μια μάνα που αναγκάστηκε να ταΐζει όλη μέρα τους φονιάδες των τεσσάρων παιδιών της…
Πέντε επιζώντες θυμούνται και αφηγούνται εκείνη τη βροχερή Δευτέρα αλλά και την υπόλοιπη ζωή τους όπως χαραγμένη – από τον πόνο – συνεχίστηκε.

∙ Μια θηριωδία που στην αφήγηση της λύγισε ο Νίκος Καζαντζάκης περνώντας από το χωριό μερικούς μήνες αργότερα.
∙ Μια ιστορία που συγκλόνισε τους Ψαραντώνη, Ψαρογιώργη και Γιάννη Παπατζανή γράφοντας επιτόπου την μουσική της ταινίας.