ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ντοκιμαντέρ «Rooflees Dreams» προβλήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου

Tην Τρίτη14 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε προβολή του ντοκιμαντέρ «Roofless Dreams» σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δανέζη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου με την ΑΜΚΕ Emfasis-NonProfit.

Το ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν οι εκπαιδευόμενοι κι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκαν οι ‘αθέατες’ διαστάσεις της αστεγίας μέσα από τις βιωμένες ιστορίες που αφηγήθηκαν οι ίδιοι οι άστεγοι, με τον φακό της κάμερας να εστιάζει στα όσα δεν γίνονται εύκολα διακριτά από την πρώτη στιγμή – αναδεικνύοντας πως η αστεγία και η ευαλωτότητα δεν έχουν ένα συγκεκριμένο “πρόσωπο”.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, κατά την οποία εκφράστηκαν οι προβληματισμοί σχετικά με τα ελλείμματα του κοινωνικού κράτους, την αξία της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και για τη σημασία της πληροφόρησης της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης ενάντια στο ‘στίγμα’ και στον κοινωνικό αποκλεισμό των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

 Οι εκπαιδευτικοί κι οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου για τη συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης με την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού, τη σχολική κοινότητα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου για τη συμμετοχή της στη εκδήλωση και τον κ. Γιώργο Χρυσανθίδη- εκπρόσωπο της Εmfasis Non-Profitγια τη συνεργασία.

*Η Προβολή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος EmfaSEAs, της Emfasis Non-Profit, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνο