Το ντοκιμαντέρ The Cleaners από τη Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ The Cleaners  / Ψηφιακοί Καθαριστές για τον κόσμο του διαδικτύου των Γερμανών Χανς Μπλοκ και Μόριτζ Ρίζεβικ προβάλλεται την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου  2020 από την Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πέμπτη  13 Φεβρουαρίου  2020 , 22:00, ΑΤΤΙΚΟΝ 

Το ντοκιμαντέρ των Γερμανών Χανς Μπλοκ και Μόριτζ Ρίζεβικ είναι μια χωρίς σωσίβιο βουτιά στην αστυνομευόμενη κοινωνική δικτύωση.

Ρόμπυ Εκσιέλ / Flix.gr

The Cleaners  / Ψηφιακοί Καθαριστές

Σκηνοθεσία/Direction: Hans Block, Moritz Riesewieck
Διεύθυνση Φωτογραφίας/Photography: Axel Schneppat, Max Preiss
Μοντάζ/Edit: Philipp Gromov, Hansjörg Weißbrich, Markus CM Schmidt
Μουσική/Music: John Gürtler, Jan Miserre, Lars Voges
Παραγωγός/Production: Georg Tschurtschenthaler
Χώρα Παραγωγής/Country: Γερμανία, Βραζιλία / Germany, Brazil
Διάρκεια/Duration: 88′
Έτος Παραγωγής/Year: 2018
Γλώσσα/Language: Αγγλικά / English
Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά / Greek

Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ό,τι ποστάρουμε στο διαδίκτυο θα παραμείνει εκεί; Καλώς ήρθατε σε μια αόρατη βιομηχανία ψηφιακού καθαρισμού, που ξεσκαρτάρει από το ίντερνετ ό,τι δεν είναι αρεστό. Θυμίζοντάς μας το πώς το κοινό όραμα της ανθρωπότητας για ένα παγκόσμιο χωριό εκφυλίστηκε σ’ ένα δίκτυο ψευδογεγονότων και ριζοσπαστικοποίησης, η ταινία χρονογραφεί την άνοδο και την πτώση της ουτοπικής ιδεολογίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, κάθε λεπτό της ημέρας ανεβαίνουν στο διαδίκτυο 2,5 εκατομμύρια posts στο Facebook, 450.000 μηνύματα στο Twitter, και κάπου 500 ώρες βιντεοϋλικού στο YouTube. Δοθέντων των αριθμών αυτών, θα έλεγε κανείς πως διανύουμε την πιο δημοκρατική σε διάδοση πληροφοριών και ελευθερίας λόγου εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σωστά;

Λάθος, απαντά το ντοκιμαντέρ των Γερμανών Χανς Μπλοκ και Μόριτζ Ρίζεβικ, εισάγοντάς μας στα μισοφωτισμένα γραφεία των «Καθαριστών». Στον μικρόκοσμο μιας χούφτας ανθρώπων που ρυθμίζουν τον μακρόκοσμο όσων βασίζουν την ενημέρωση και την επικοινωνία τους στο διαδίκτυο –δηλαδή το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πλανητικού πληθυσμού.

Όλα όσα φαντάζεστε,  και πολλά από εκείνα που ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ , ότι μπορεί να συμβαίνουν στον ψηφιακό κόσμο που μας «αγκαλιάζει».

Δείτε όλο το πρόγραμμα της Λέσχης https://www.chaniafilmfestival.com/cine-program-2019/

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Κάνε ηλεκτρονικά την αίτηση σου για την κάρτα στον παρακάτω σύνδεσμο  και παρέλαβε την πριν από την ώρα της προβολής ή απόκτησε την στην είσοδο το cine Αττικόν στο ειδικό stand κάθε Πέμπτη πριν από τις 10μμ.

 Απόκτησε την Κάρτα των Φίλων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

  •  Στήριξε το Φεστιβάλ και τις δράσεις του
  •  Επωφελήσου από τα προνόμια της κάρτας ΚΑΙ στις προβολές της Λέσχης

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας :

  • Με e-mail  στην διεύθυνση  friends@chaniafilmfestival.com
  • Στο κινητό της Γραμματείας του Φεστιβάλ   697 0651153