ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το οικόπεδο της Τράπεζας Ελλάδος αποκτά ο Δήμος Ρεθύμνου για τη δημιουργία χώρου Πολιτισμού

Στην Αθήνα θα μεταβεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης σε προγραμματισμένη συνεργασία με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Θεόδωρο Πελαγίδη.

Η συνεργασία αφορά την υπογραφή αγοράς από το Δήμο Ρεθύμνης του οικοπέδου ιδιοκτησίας Τραπέζης Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης Ρεθύμνου, στη διασταύρωση των οδών Π. Κουντουριώτη, Ν. Ακούτση και Επ. Μαρούλη.

Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο οικόπεδο γειτνιάζει με το χώρο που βρίσκεται το κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής και Δημοτικού Ωδείου Δ.Ρ. και έχει δεσμευτεί με το Φ.Ε.Κ 135Δ /30-4-2012, ως χώρος Κ.Φ. που σημαίνει ότι η χρήση του αφορά αποκλειστικά τη δημιουργία πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Με δεδομένα λοιπόν το δεσμευτικό χαρακτήρα που διέπει τη χρήση του οικοπέδου και τη γειτνίασή του με μια σημαντική πολιτιστική δομή, τη Δημοτική Φιλαρμονική, ο Δήμος Ρεθύμνης πέτυχε την επιθυμητή αγορά του προκειμένου να το αξιοποιήσει για τη δημιουργία ενός ενιαίου, χωροταξικά και λειτουργικά, χώρου πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι η δαπάνη αγοράς του οικοπέδου ανέρχεται στις 420.000€ και θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης.
Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της ίδιας ημέρας.