ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

To Politico για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Παραβιάσεις δικαιωμάτων και κατασκοπευτικά σκάνδαλα»

Διόλου κολακευτικό για τον Ελληνα Πρωθυπουργό είναι δημοσίευμα του Politico που αναφέρεται διεξοδικά σε πρόσωπα που θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο μέσα στο 2023.

Το εν λόγω ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει κληρονομιά που σχετίζεται με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το στραγγαλισμό του Τύπου και κατασκοπευτικά σκάνδαλα όπως τονίζεται χαρακτηριστκά.

Κατά το Politico “η Ουάσιγκτον τον λατρεύει και η Ελλάδα ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα ως μερίδιο του ΑΕΠ για την άμυνά της. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Ελληνας Πρωθυπουργός που μίλησε στο κογκρέσο των ΗΠΑ”.

Ομως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον αναγκάσουν να σταματήσει την παράνομη απώθηση μεταναστών στην οποία αναφέρονται οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου είναι κακές ενώ η ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου εκφράζει συγκεκριμένες ανησυχίες”.

Αναγνωρίζεται, την ίδια ώρα, ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων “δεν έχει επηρεάσει πολύ το κόμμα του και ο ίδιος διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

“Οι ειδικοί όμως προβλέπουν ότι θα μπορούσε στο μέλλον να κινηθεί ακόμη περισσότερο δεξιά” καταλήγει η αναφορά.

ΜΕΣΩnews247.gr