ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Το πολυβραβευμένο έργο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» στο Ρέθυμνο

Το εμβληματικό έργο των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχο, «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα», έρχεται το φετινό καλοκαίρι στο Ρέθυμνο.

ολα αυτά τα υπέροχα πραγματα στο ρέθυμνο

Το πολυβραβευμένο “Every brilliant thing” του Ντάνκαν ΜακΜίλαν και του Τζόνι Ντόναχο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την κατάθλιψη ή το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε. Σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη.

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του, ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

ostypΟι οδηγίες των συγγραφέων είναι σαφείς: μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας.

Το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Αφού απέσπασε το βραβείο Critics’ Pick των “New York Times” και τις διθυραμβικές κριτικές των “Guardian”, “Time Out”, “Independent”, “Evening Standard”, “Telegraph” και “Sunday Times” και ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ήρθε την άνοιξη του 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να παρουσιαστεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την πολύγλωσση ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου να επιστρέφει στη χώρα μετά από 14 χρόνια, για να ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Χειρισμός Φωτισμού: Τάσος Μαργαρίτης
Φωτογραφία αφίσας: Χρίστος Παναγίδης
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Info
Θέατρο Ερωφίλη Φορτέτζα
Ημερομηνία και ώρα: Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 21:15
Είσοδος 12€ – Μειωμένο 10€.