ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το πρόγραμμα των ακολουθιών του Πάσχα στη Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού του έτους 2023:

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου.
18:00 – Εσπερινός.
20:00 – Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10. ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
7:00 – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Σωτήρος Χριστού Κουμπέ Ρεθύμνης.
18:00 – Μέγα Απόδειπνον.
20:00 – Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11. ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
7:00 – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.
18:00 – Μέγα Απόδειπνον.
20:00 – Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 12. ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
7:00 – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων.
12:00 – Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Λουκά Νοσοκομείου Ρεθύμνης.
17:30 – Μικρόν Απόδειπνον – Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου.
20:00 – Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει την Ιεράν Μονήν Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 13. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
8:00 – Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Ανωγείων.
19:00 – Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 14. ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9:00 – Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
19:30 – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ήτοι του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
21:30 – Συνάντησις Επιταφίων της πόλεως Ρεθύμνης έμπροσθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 15. ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ
8:00 – Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων.
23:00 – Κωδωνοκρουσία απάντων των Ιερών Ναών. Ακολουθία της Παννυχίδος.
24:00 – Η τελετή της Αναστάσεως της οποίας έπονται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 16. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
10:30 – Εναρκτήριος Αναστάσιμος Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Κυρίας των Αγγέλων της πόλεως Ρεθύμνης.
10:45 – Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου έως τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας του  Εσπερινού θα ακολουθήσει η ευλόγησις των πασχαλινών ωών εις το Μητροπολιτικόν Μέγαρον και η διανομή τους εις τους πιστούς.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ.
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Ναόν Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18. ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Ραφαήλ Σπηλίου Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 19. ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ.
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Αποστόλου Τίτου του Επισκοπείου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20. ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ.
19:00 – Μέγας Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγής Αμνάτου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22. ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝ
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Πέντε Παρθένων Αργυρουπόλεως Ρεθύμνης.
19:00 – Μέγας Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 23. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ. ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ
7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Αγίου Γεωργίου Αρσανίου.