ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο φεστιβάλ «Σάτιρα & Γδούπος» είναι γεγονός!

Ένα διήμερο γεμάτο μουσική και γέλιο αναμένεται το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Ένας νέος πολλά υποσχόμενος θεσμός ξεκινά στο Ρέθυμνο. Εκεί που η μουσική συναντά την κωμωδία, δημιουργήθηκε η ιδέα για ένα πάντρεμα διαφορετικό από τα άλλα. Το φεστιβάλ «Σάτιρα & Γδούπος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου και στοχεύει στην ανάδειξη της τέχνης του stand up comedy στο κοινό της Κρήτης και στην προώθηση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη του Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει καταξιωμένους και ανερχόμενους κωμικούς εναλλάξ με μουσικές συναυλίες που δύσκολα θα ξεχάσει. Παράλληλα, στον χώρο θα βρει κανείς πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων, όπως εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, κολλάζ κα. Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο πληθωρικός Nadis (κατά κόσμον Αλέξανδρος Αγγελάκης), ενώ ο Dj TONi θα βρίσκεται στα decks για να κρατάει τη διάθεση στα σωστά επίπεδα. Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Stand Up Comedy

Ο Κώστας Κρύος ασχολείται πιο σοβαρά με την κωμωδία τα τελευταία χρόνια αν και από πάντα ασχολούνταν γιατί η ζωή του είναι ένα αστείο. Έχει μεγάλη αγάπη στα λογοπαίγνια και τα ιστορικά γεγονότα, τα οποία σχολιάζει στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Αριστοτέλης Ρήγας ανήκει δικαιωματικά στους πιο αναγνωρίσιμους stand up κωμικούς στην Ελλάδα. Χάρη στην εκρηκτική του προσωπικότητα και το απαράμιλλο χιούμορ του, δημιουργεί εξαιρετικές παραστάσεις και εμφανίζεται σε εκατοντάδες σημεία όλης της χώρας.

Μουσικές Συναυλίες

Οι Morris και Nadis όπου πηγαίνουν προκαλούν πανικό και ξεσηκώσουν το κοινό με το free styl κρητικό μπλουζ και τους αυτοσχεδιασμούς τους.

Οι Midnight Rockers συνδυάζοντας rock, blues  και garage έρχονται στο φεστιβάλ υποσχόμενοι να τραβήξουν τα βλέμματα.

Οι Gemma με την electronic post rock διάθεσή τους υπόσχονται να ανεβάσουν την αδρεναλίνη και να ταρακουνήσουν ακόμα και τον πιο ήσυχο θεατή.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Stand Up Comedy

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος ξεκίνησε να ασχολείται με την κωμωδία το 2013 και από τότε δεν έχει πάψει να είναι στην επικαιρότητα.Κατάφερε να ξεχωρίσει με την παράσταση του «Αυτά από εμένα» και είναι σίγουρο πως δε γράφει ποτέ αστεία με ημερομηνία λήξης.

Οι S.U.C.C. ή αλλιώς Stand Up Cretan Comedians είναι μία ομάδα stand up κωμικών από την Κρήτη με μεγάλη απήχηση και όπως δηλώνουν στα social media «τους αρέσει να ξεφτιλίζονται μπροστά στον κόσμο».

Μουσικές Συναυλίες

Οι Morris και Nadis έρχονται και τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ δίνοντας έντονα ιδιότυπες «δόσεις» Κρήτης και μπλουζ.

Ο Μάνος Τρυπιάς, είναι ο ροκάς, τραγουδοποιός και performer που χρησιμοποιεί με αίσθημα ευθύνης τη μουσική του ως «χρονομηχανή» για να μεταφέρει τους φίλους και ακροατές του με ασφάλεια σε διάφορα μέρη και εποχές.

Οι Babel Triο, το ψυχοτρόπο συγκρότημα από την Κρήτη αφού ανέβηκε στα ψηλά βουνά και χάρισε μια εκπληκτική θέα της γης, έρχεται στο φεστιβάλ για να μοιραστεί το πάθος και την μοναδικότητα του. Γεμάτοι με στιβαρά riff, βροντερά τύμπανα και ατμόσφαιρα που προκαλεί δέος, έχουν πάντα τα μάτια τους ανοιχτά για τους θησαυρούς του παρελθόντος.

To Ρέθυμνο πρωτοπορεί παντρεύοντας την κωμωδία με τη μουσική και η διοργάνωση καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να στηρίξουν αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ.

Με μια ματιά:

Εκδήλωση:  Φεστιβάλ «Σάτιρα & Γδούπος»

Ημερομηνία: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Χώρος: Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Ώρα έναρξης: 18:00

Εισιτήρια: 10€ / Προπώληση μία ημέρα

                 20€ / Προπώληση για το διήμερο

                 12€ / Είσοδος στο ταμείο

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

  • Οπτικά Costa Costa | Γερακάρη Κωνσταντίνου 41, Ρέθυμνο
  • Chaplin’s rock pub | Ελευθερίου Βενιζέλου 52, Ρέθυμνο
  • Bora Bora | Άρη Βελουχιώτη 42, Ρέθυμνο
  • Barrio | Εμμανουήλ Πορτάλιου 24, Ρέθυμνο
  • Music Market | Γερακάρη 78-80, Ρέθυμνο

Online διάθεση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/satira-gdoupos/ 

Επικοινωνία: Action Εστί | Artist & Event Management