ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το πρώτο Oscar για τραγούδι 007!

adele oscar bond filmΦαίνεται πως η Adele δεν ήρθε για να σαρώνει μόνο τα Grammy’s και τις απανταχού απονομές μουσικών βραβείων και μη (μην ξεχνάμε και την προσφάτως κερδισμένη Χρυσή Σφαίρα), αλλά να προσθέσει και το σπουδαιότερο -κατά πολλούς- βραβείο στη συλλογή της, φεύγοντας από τη φετινή απονομή των Όσκαρ με το χρυσό αγαλματίδιο για Καλύτερο Τραγούδι με το “Skyfall” από την ομώνυμη 23η ταινία James Bond.

Επιβεβαιώνοντας όχι μόνο τις γενικότερες προβλέψεις που επικρατούσαν στα media για την νίκη της, η 24χρονη Adele κατάφερε και μία άλλη σημαντική πρωτιά: Το τραγούδι της να είναι το πρώτο απ’όλα τα μέχρι σήμερα τραγούδια των ταινιών του διάσημου μυστικού πράκτορα που κερδίζει βραβείο Όσκαρ.

Το “Skyfall” κατάφερε να ξεπεράσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες όπως το “Before my time” από την ταινία “Chasing Ice”, το “Pi’s Lullaby” από τη Ζωή του Πι”, “Suddenly” από τους “Άθλιους” και “Everybody needs a best friend” από τον “Ted”.

Παρόλο που δεν υπήρχαν μουσικές παραστάσεις στην τελετή του 2012, η Adele ερμήνευσε ζωντανά το “Skyfall” για πρώτη φορά φέτος και ειδικά στην Αμερική, που είχε να εμφανιστεί από τα βραβεία Grammy’s του 2012.

“Είναι τιμή μου που είμαι υποψήφια και τρομακτικά εκπληκτικό να τραγουδώ μπροστά σε ανθρώπους που έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία μου ξανά και ξανά”, είπε η Adele σε δήλωσή της μετά τα νέα της υποψηφιότητάς της. “Είναι κάτι που δεν έχω ποτέ ξαναζήσει και πιθανόν να είναι και η μοναδική φορά”.

Άντζελα Καρνή

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DeumyOzKqgI[/youtube]