ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Το ψέμα του Κ. Μητσοτάκη στην τηλεοπτική συνέντευξη για το έγκλημα στα Τέμπη

Ενα …μεγάλο ψέμα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη αλλά πέρασε ασχολίαστο, τόσο από τους δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη όσο και από την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μπάζωμα του χώρου στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη και είπε επί λέξει:

«Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου και ξέρω πολύ καλά ότι τις επόμενες μέρες έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί, να βρούμε αν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι μέσα στα συντρίμμια.

»Αυτό το οποίο έγινε δεν ήταν τίποτε άλλο από τη σταδιακή αφαίρεση των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Δε μιλάω για την εμπορική, για την οποία γίνεται η όλη συζήτηση. Για να δούμε. Τότε ψάχναμε ακόμα σορούς. Αυτή ήταν η πραγματικότητα τότε. Και να βγαίνουν κάποιοι να μιλάνε για «μπάζωμα» και για «τσιμέντωμα»; Λυπάμαι, πραγματικά. Λυπάμαι και οργίζομαι ταυτόχρονα. Η δουλειά έγινε από τους επιχειρησιακούς παράγοντες όσο καλύτερα μπορούσε να γίνει».

Εδώ λέει ψέματα. Και όταν λέει ψέματα στην τηλεόραση ένας πρωθυπουργός συνήθως, σε κανονικές χώρες, γίνεται μεγάλο θέμα. Στην Ελλάδα που βρίσκεται στη θέση 107 στον παγκόσμιο δείκτη Ελευθερίας του Τύπου περνάει απαρατήρητο από την πλειονότητα των ΜΜΕ και όποιος κατάλαβε …κατάλαβε.

Πού είναι το ψέμα

Από το απόγευμα της πρώτης μέρας γερανοί επιχειρούσαν από την εθνική οδό, γεγονός που καταρρίπτει το επιχείρημα περί πρόσβασης των εν λόγω μηχανημάτων. Τη δεύτερη και την τρίτη μέρα γερανοί σηκώνουν βαγόνια ώστε να απομακρύνουν συντρίμμια και να βοηθηθούν περαιτέρω οι έρευνες. Πουθενά δεν βλέπουμε να έχει τσιμεντωθεί ο χώρος ή να έχει πέσει πίσσα.

Μάλιστα, η ανακοίνωση ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 2/3/2023 στη Λάρισα.

Φτάνοντας στην τέταρτη ημέρα υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών με εκσκαφείς που εκχωματώνουν, για να έρθει τις επόμενες ημέρες η ολοκληρωτική αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Η τελευταία φωτογραφία είναι η τρανή απόδειξη. Μπαζώνουν τον χώρο ενώ όλα τα συντρίμμια έχουν πλέον απομακρυνθεί. Η τελευταία πράξη του εγκλήματος είναι ότι πάνω από το τσιμέντο χτίζουν ένα μικρό εκκλησάκι. Πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία έχουν χαθεί οριστικά.

2/3/2023

3/3/2023

Τα βαγόνια απομακρύνονται από τον χώρο της τραγωδίας, ενώ ο χώρος παραμένει ακόμη στην πρότερη κατάστασή του

4/3/2023

Μηχανήματα σκάβουν και μετακινούν τόνους χώματος και πολύτιμων στοιχείων, τα οποία μεταφέρονται σε άλλα οικόπεδα

5-9/3/2023

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που τραβήχτηκε στο διάστημα μεταξύ 5 και 9 Μαρτίου αποδεικνύει ένα προς ένα τα ψέματα. Τα συντρίμμια έχουν απομακρυνθεί και προφανώς δεν μπορούν να βρεθούν επιζώντες. Μόνο και μόνο τότε μπαζώνουν απροκάλυπτα τον χώρο όπου πριν βρισκόταν πρασινάδα, όχι για να πατήσουν γερανοί αλλά για να συγκαλύψουν τα πάντα

9/3/2023

Στο μνημόσυνο των θυμάτων συγγενείς και παριστάμενοι στέκονται πάνω στο μπαζωμένο έδαφος, κάτω από το οποίο θάφτηκε η αλήθεια, ενώ λίγο καιρό μετά στο σημείο χτίστηκε κι ένα εκκλησάκι

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ψέματα. Όταν μεταφέρθηκαν τόνοι χώματος από το σημείο του εγκλήματος και όταν το πεδίο ισοπεδώθηκε κρύβοντας πολύτιμα στοιχεία για τη διερεύνησή του δεν έγινε για να βρεθούν αγνοούμενοι ή νεκροί.

Το ίδιο ψέμα είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και θα το επαναλαμβάνουν, πολλές φορές χωρίς αντίλογο, τα στελέχη της ΝΔ. Επειδή η κατηγορία για συγκάλυψη εγκλήματος είναι βαριά και μπορεί να οδηγήσει σε νέες ποινικές διώξεις…

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ: