Οι Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, εορτάζουμε και τιμούμε με ευλάβεια και κατάνυξη τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος με τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου και περί ώρα 10:00 ́.
Κατά την ημέρα του εορτασμού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια σε όλο το Νομό Ρεθύμνου θα είναι ανοικτά για το κοινό από Ω/10:00 έως 18:00 ́.
Οι τρεις Προστάτες Άγιοι Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, οι οποίοι παρότι αξιωματούχοι στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τα ειδωλολατρικά ήθη με συνέπεια την αυστηρή τιμωρία τους στο πύρινο καμίνι από το οποίο βγήκαν αλώβητοι με Θεϊκή Επιφάνεια.
Με τη στάση ζωής τους, το γεμάτο πίστη και αγάπη πνεύμα τους και την νικητήριο κατάληξη στην μάχη με τις πύρινες φλόγες αποτελούν παράδειγμα σθένους, γενναιοψυχίας και αποφασιστικότητας για όλους εμάς. Η ακλόνητη πίστη τους, η τόλμη τους και το μεγαλείο ψυχικής δύναμής τους σηματοδοτούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος για όλους τους Πυροσβέστες.
Ο Διοικητής
Νικόλαος Ι. Ζανιδάκης
Πύραρχος




