ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο με τη ματιά του Γιώργου Γαβαλά

Το Ρέθυμνο είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Υπήρξαν φορές που για διάφορους λόγους σκέφτηκα να την εγκαταλείψω.

Ώσπου ένα πρωί κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με τη μηχανή, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα θελήσω να αφήσω αυτή την πόλη.

Αυτή η πόλη είναι η ζωή μου.

Οι περισσότερες αναμνήσεις μου βρίσκονται εδώ.Μυρωδιές, γεύσεις, συναισθήματα, ήχοι.

Κοιτάζω πίσω και βλέπω ένα παιδάκι να ξυπνάει το πρωί στον περιοχή του Τίμιου Σταυρού και να ακούει τα κοκόρια να λαλούν.Να ακούει από μακριά τους ήχους της πόλης.

Να γεύεται τα πρώτα παγωτά ΕΒΓΑ από το περίπτερο του Μάρκου, δίπλα στον Δημοτικό Κήπο. Και τις πρώτες πάστες σοκολατίνες στο καφενείο του Φώτη στους Τέσσερεις Μάρτυρες. Σλουρπ!

Αργότερα στο σχολείο την εποχή που το σταφιδόψωμο έκανε δυο δραχμές (ναι είμαι τόσο μεγάλος!). Γυμνάσιο Λύκειο και κάπου ανάμεσα, μυρωδιά από στερέωση φωτογραφικού χαρτιού στο σκοτεινό θάλαμο του Κέντρου Νέων. Τα πρώτα μου μαθήματα φωτογραφίας.

Νύχτες στα μπαρ της πόλης: Metropolis, Λέσχη, Μήλο. Βόλτες με τα μηχανάκια. Ε, και οι πρώτοι έρωτες. Και μεγάλοι! Κι όλα αυτά πάντα να συνοδεύονται με την ζεστασιά και την αγκαλιά της πόλης. Και την απέραντη αμμουδιά. Τον απέραντο ορίζοντα…

Εντάξει, δεν θα μπορούσα να ζήσω σε άλλη πόλη!

Αυτή η δουλειά είναι ένα μικρό αντίδωρο σε όσα μου έχει προσφέρει το Ρέθυμνο.Και ίσως να σταθεί και η αφορμή για κάποιους να το γνωρίσουν.

Γιώργος Γαβαλάς
facebook.com/GavalasGiorgosPhotography