ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Το Ρέθυμνο θυμάται και τιμά τη μνήμη των αθώων θυμάτων του μακελειού στη Νορβηγία

Στις 22 Ιουλίου 2012 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φριχτή δολοφονία δεκάδων ατόμων από τον “μακελάρη” όπως επιεικώς χαρακτηρίστηκε ο 33 χρόνος Νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα στο Όσλο στη διάρκεια των οποίων ο νεαρός ακροδεξιός διέπραξε αρχικά τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας με θύματα 7 ανθρώπους και στη συνέχεια εκτελούσε επί 90 λεπτά έφηβους που βρίσκονταν σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Ξενοδόχων νομού Ρεθύμνης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς το νορβηγικό λαό.

Μας καλούν στη δράση με σύνθημα ‘Το Ρέθυμνο θυμάται και τιμά τη μνήμη των αθώων συνανθρώπων μας από όλη την Ευρώπη που έπεσαν θύματα απρόκλητης και αψυχολόγητης βίας’. Μια χαρακτηριστική αφίσα στα αγγλικά και τα νορβηγικά αλλά και ένα σχετικό σημειωματάριο θα βρίσκονται από την Δευτέρα 23 μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου στην είσοδο του Δημαρχείου Ρεθύμνης από τις 9.00- 14.00 μ.μ.

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να σημειώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν και θα αποδοθούν στη Νορβηγική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με αυτήν την πράξη επιδιώκεται η μετάδοση του μηνύματος της συναδέλφωσης, της λύπης και του αποτροπιασμού μπροστά στην ανθρώπινη βία εναντίον αθώων πολιτών σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν συμβαίνει, όποια μορφή και αν αυτή λαμβάνει.