Η ομάδα TangoCultural Ρεθύμνου κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας και δράσης στην πόλη μας και το γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων!

Η ομάδα που έφερε το τάνγκο στο Ρέθυμνο και που με τις δράσεις της —βραδιές χορού, παραστάσεις, σεμινάρια και τη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ τάνγκο Ρεθύμνου A los Amigos— έβαλε το Ρέθυμνο στο χορευτικό χάρτη της Ευρώπης, κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της ομάδας Σ. Γαλανάκη.

Κάθε χρόνο, η ομάδα καλεί σημαντικούς χορευτές παγκοσμίου φήμης για να εμπλουτίσει το «λεξιλόγιο» των μελών της και να τους φέρει πιο κοντά στην κουλτούρα του φαινομένου ΤΑΝΓΚΟ, μιας και αυτό ξεφεύγει πλέον από τα όρια ενός απλού χορού: έχοντας ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το αργεντίνικο τάνγκο έχει κατακτήσει το κοινό της Ευρώπης και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε γωνιά της υφηλίου!

Πιστοί στην παράδοση της Αργεντινής και οι τανγκέροι της ομάδας του Ρεθύμνου TangoCultural οργανώνουν δράσεις με τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους!

Για την επόμενη εκδήλωση η ομάδα καλεί τον Matias Facio, χορευτή και δάσκαλο από την Αργεντινή, με έδρα το Βερολίνο, για να δώσει μια σειρά μαθημάτων το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Νοεμβρίου αλλά και για να μας μεταφέρει με τις μουσικές του στο κλίμα της αυθεντικής αργεντίνικης «μιλόνγκας» κατά τη διάρκεια της βραδιάς χορού, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου!

Τα μαθήματα και η βραδιά θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης (Κριτοβουλίδου 15) και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 10/11

17.30-20.30 σεμινάρια
22.30 έναρξη βραδιάς χορού

Κυριακή 11/11

17.30-20.30 σεμινάρια

Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν χορευτές από αρχάριο επίπεδο έως προχωρημένο, ενώ η βραδιά είναι ανοιχτή στο κοινό που θέλει να απολαύσει υπέροχες μουσικές από το νότο της Αμερικής και -γιατί όχι;- να δοκιμάσει την τύχη του στην πίστα!

Η ομάδα TangoCultural παραδίδει μαθήματα για αρχάριους-μεσαίους & προχωρημένους κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Πληροφορίες: +30 6970306660
Fb Rethymno TangoCultural Group