Στην έκθεση κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά στην Αθήνα, βρέθηκε η ομάδα του «Ρέθυμνο – Recevin», τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στον πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στον Βοτανικό. Τα ΟιΝοτικά στην Αθήνα, αποτελούν διοργάνωση του Wines of Crete και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και φέτος, είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην έκθεση, απόλαυσε το κρητικό κρασί και παρακολούθησε το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και ημερίδα για τον οινοτουρισμό.

Στην ημερίδα αυτή «Crete: Wine Destination» συμμετείχε και η κα Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης με την παρουσίαση-ομιλία: «Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 – Δράσεις για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα». Στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόκτησης του τίτλου, αλλά και στις δράσεις που έχει ήδη κάνει και σχεδιάζει να κάνει, η ομάδα του «Ρέθυμνο – Recevin». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Μπιρλιράκη, «Το Ρέθυμνο, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας, τη γαστρονομική παράδοση, την ιστορική οινική κουλτούρα, την εξαιρετική πρώτη ύλη του Κρητικού Αμπελώνα, το φυσικό περιβάλλον. Επιθυμούμε να προσελκύσουμε, τόσο τους «αφοσιωμένους» οινόφιλους επισκέπτες και τους επισκέπτες-λάτρεις της γαστρονομίας, αλλά και επισκέπτες που, αυθόρμητα επιλέγουν να επισκεφθούν οινοποιεία ή να συμμετάσχουν σε οινογαστρονομικές δράσεις, για τις οποίες έχουν ενημερωθεί ή και μόνιμους επισκέπτες.». Η κα Μπιρλιράκη έκλεισε την ομιλία της επισημαίνοντας ότι: «Ο Δήμος Ρεθύμνης θεωρεί ότι η φετινή διάκριση, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ουσιαστική προβολή της αμπελουργικής και οινικής μας παράδοσης.»

Στην έκθεση βρέθηκαν επίσης τα μέλη της ομάδας «Ρέθυμνο – Recevin», η επιχειρηματίας, Κατερίνα Ξεκάλου, και η οινολόγος, Ηλιάνα Μαλίχιν, οι οποίες υποστήριξαν το περίπτερο οινοτουρισμού που βρισκόταν στον χώρο της έκθεσης, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες για το «Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018», τις δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της διάκρισης, αλλά και για τον προορισμό: Ρέθυμνο. Σημαντικό γεγονός επίσης είναι ότι η ομάδα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άλλα δίκτυα οινοπαραγωγών περιοχών της Ελλάδας και να δοθεί η αφορμή να ξεκινήσουν οι συζητήσεις  για τη δημιουργία Πανελληνίου δικτύου πόλεων του κρασιού. 

Η κα Ξεκάλου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε σε αυτή τη γιορτή για το κρητικό κρασί, το οποίο, ολοένα ανεβαίνει στην προτίμηση επαγγελματιών και καταναλωτών. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες του κρασιού και του οινοτουρισμού και, βέβαια, απλούς οινόφιλους. Τους ενημερώσαμε για τις πετυχημένες δράσεις της ομάδας μας και τα μελλοντικά μας σχέδια. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή τη διοργάνωση, εφόσον, κάθε δράση μας, κινείται γύρω από το κρητικό κρασί. Οι οινοποιοί της Κρήτης κάνουν εξαιρετική δουλειά στο αμπέλι και στην προώθηση του κρητικού κρασιού. Η εξωστρέφεια και όλη η δουλειά που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, οδηγεί σταθερά στη διεθνή αναγνώριση και παγκόσμια καταξίωση του κρητικού αμπελώνα.»

Επόμενη δράση της ομάδας είναι η οινοτουριστική βόλτα, η οποία, διοργανώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού.

Μεγάλος χορηγός του “Rethymno: European Wine City 2018” είναι το wine hotel “La Grotta”.