“Το Ρέθυμνο του τρόμου”: Ιστορική πραγματικότητα και αστικοί μύθοι

Για μια ακόμα φορά θα διαψεύσουμε όσους πιστεύουν ότι η Ιστορία είναι μια υπόθεση ανιαρή.

"Το Ρέθυμνο του τρόμου": Ιστορική πραγματικότητα και αστικοί μύθοι

Στην βελτιωμένη αλλά συντομευμένη σε σχέση με πέρυσι περιήγησή μας θα γνωρίσουμε πυραμίδες κρανίων, αποκλεισμούς σε σπήλαια, συντριπτικούς σεισμούς, πολιορκίες, εξανδραποδισμούς και δολοφονίες.

Αν δεν έχουμε τρομάξει αρκετά, θα συνεχίσουμε με πυρκαγιές, πτώσεις αεροπλάνων, Ιερά Εξέταση, Γερμανική Κομαντατούρ, Καπουτζήδες φύλακες και ανώμαλους τύπους στον Μασταμπά. Κι αν αποφύγουμε να πέσουμε θύματα των επιδημιών ινφλουέντσας, δάγκειου πυρετού, ευλογιάς, μαύρου θανάτου, τύφου, φθίσης και χολέρας, τότε δεν θα αρνηθούμε να έχουμε μια ακόμα τρομοκρατική εμπειρία, παρακολουθώντας την παρουσίαση του ομώνυμου με τον τίτλο της περιήγησης βιβλίου στη «μάνα» του Ρεθεμνιώτικου τρόμου, στο βενετσιάνικο λιμάνι της. Εκεί θα έχουμε πια να κάνουμε με πνιγμούς και ναυάγια, με βασανιστήρια στον Σου Κουλέ, με σφαγές στο βίντσι και με παλιρροϊκά κύματα.

Και όποιος αντέξει…

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 19.00, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Ημέρες Ρεθύμνου” που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς πόλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συντελεστής: Στρατιδάκης Χάρης, Δρ. παιδαγωγικής-συγγραφέας.
Χώρος εκκίνησης: Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη

Βιβλιοπαρουσίαση-προβολή:
Βενετσιάνικο λιμάνι (μπροστά στο Παλιό Τελωνείο). Παρουσίαση με παράλληλη προβολή διαφανειών του βιβλίου «Το Ρέθυμνο του τρόμου – Ιστορική πραγματικότητα και αστικοί μύθοι», Εκδόσεις Γραφοτεχνική, Ρέθυμνο 2017.

Center map
Get Directions