ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Σάββατο 27 Μαΐου η τιμητική εκδήλωση στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» στο Λατζιμά

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης, την Κοινότητα Πρίνου, τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Πρίνου και την Ενορία Πρίνου, θα τιμήσει την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στις 27 Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» που βρίσκεται στη θέση «Λατζιμά», της Κοινότητας Πρίνου της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Ως Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών (πρώην Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών) θεωρήσαμε χρέος μας, να προβούμε στην ανέγερση του Ταφικού Μνημείου, προκειμένου να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους τους Μυλοποταμίτες, που με την αυτοθυσία τους προσέφεραν σε μας την Ελευθερία.

Τα μέλη της Ένωσης, όπως και πλήθος κατοίκων της επαρχίας μας, κάθε χρόνο προσέρχονται και τιμούν τους συνεπαρχιώτες τους Ήρωες.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος,  Κληρικοί, εκπρόσωποι  της  Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κομμάτων, της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων και  του Στρατού, οι πρέσβεις: Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, οι Αρχές του Νομού, Άγημα με την Ελληνική Σημαία και τη Μoυσική της Ελληνικής Αστυνομίας,  εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Συνεταιριστικών και άλλων φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία πριν από την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης