ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο για μεταρρυθμίσεις στο κυβερνητικό συμβούλιο

Το σχέδιο για μεταρρυθμίσεις στο κυβερνητικό συμβούλιοΠερισσότερες από τρεις ώρες κράτησε το κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδρίασε μια ημέρα μετά το Eurogroup της Παρασκευής όπου και επήλθε καταρχήν συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της. Διεξοδική ενημέρωση των υπουργών και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθεί τη Δευτέρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο.

«Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την διάρκεια του συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησε και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλθεί στους εταίρους μας από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

«Η σύνταξη της λίστας γίνεται αποκλειστικά από την ελληνική πλευρά»

Κατά την αποχώρησή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η λίστα που θα στείλει η κυβέρνηση. Όπως σημείωσε οι τρείς θεσμοί θα κληθούν να αποφασίσουν με ένα Ναι ή Οχι ενώ σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.τόνισε είπε πως η σύνταξη της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις γίνεται αποκλειστικά από την ελληνική πλευρά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών ο κ. Βαρουφάκης είπε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η δουλειά της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους το απόγευμα του Σαββάτου.

Νωρίτερα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι «δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία».

Σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό προέβη το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας του Eurogroup.

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

«Η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη, σε μια σκληρή και δύσκολη, ίσως για πρώτη φορά, αληθινή διαπραγμάτευση», δήλωσε προς τον λαό ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα και ευελιξία πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που αποτέλεσαν το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο και με την καθολική υποστήριξή τους «κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο».

Χθες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αφήσαμε πίσω την λιτότητα, τα μνημόνια και την τρόικα.

πηγή: www.efsyn.gr