ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το ΣΔΕ Ρεθύμνου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου.

 Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν αρχικά από τον υπεύθυνο του Εκπαιδευτικού Τομέα Εικαστικών Εργαστηρίων κ. Κώστα Χρηστίδη στο χώρο που είναι αφιερωμένος στη δουλειά του Λευτέρη Kανακάκι και ενημερώθηκαν για το ιστορικό του μουσείου, συζήτησαν για την τέχνη και την αξία της για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην στη έκθεσή με τον τίτλο «Paper» που αφορά σε έργα που ξεκινούν τη δεκαετία του 1950 και φτάνουν έως τις μέρες μας. Η συλλογή περιελάμβανε προσχέδια, σημειώσεις, τελικά σχέδια, όλα σε χαρτί χρώματα, παστέλ, υδατοχρώματα ή ακρυλικά σε χαρτί, γλυπτά με χαρτοπολτό, χαρακτικά και φωτογραφίες από Έλληνες, Δυτικοευρωπαίους, Αμερικανούς και Ασιάτες καλλιτέχνες.

Η έκθεση «Paper» που ξεδιπλώνεται μέσα από τα έργα 53 Καλλιτεχνών, έδωσε το έναυσμα για προβληματισμό και συζήτηση σχετικά με τη φιλοσοφία της σύγχρονης τέχνης.  Έδωσε επίσης την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να «συνομιλήσουν» με τα έργα και να μοιραστούν απόψεις, σκέψεις, και συναισθήματα. Η περιδιάβαση αυτή  στο «ανοιχτό βιβλίο» του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, ήταν για τους εκπαιδευόμενους μια πολύτιμη εμπειρία.

Ο Διευθυντής ΣΔΕ Ρεθύμνου- Ιωάννης Σπυριδάκης