ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή και με το έργο του θα σφραγίζει διαχρονικά τους αγώνες του εργατόκοσμου για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατάφερε να συνδέσει αρμονικά το έργο του με τους αγώνες του λαού. Κατάφερε να φέρει σε επαφή τους εργάτες με τα έργα μεγάλων ποιητών.

Το μουσικό του έργο ξέφυγε από τα όρια της χώρας μας, απέκτησε παγκόσμια διάσταση και συνόδευσε τους αγώνες εκατομμυρίων εργατών σε όλες τις χώρες. Είναι η ζωντανή απόδειξη της μεγάλης συμβολής του, που φανερώνει πως η καλλιτεχνική δημιουργία όταν εκφράζει τη ζωή, τους καημούς και τα βάσανα των εργαζομένων μπορεί να συμβάλλει ως προωθητική δύναμη και όπλο ώστε να αντιμετωπιστούν δυσκολίες, εμπόδια, να αφυπνιστούν συνειδήσεις, να κατανοηθούν οι αιτίες των προβλημάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι και να συγχρονίσουν το βήμα τους στην προοπτική που έχει ανάγκη η ζωή τους.

Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη συνδέει σαν κόκκινη γραμμή τους αγώνες του χθες με τους μελλοντικούς αγώνες, τους μεγάλους στόχους και τα μεγάλα οράματα. Αγώνες, για να «σημάνουν οι καμπάνες της Ανάστασης». Σε αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στην ανεκτίμητη αξία και παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Μίκης Θεοδωράκης με το μουσικό του έργο.

 Η Διοίκηση