Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου για την πληρωμή δωροσήμου Χριστουγέννων στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Συγκεκριμένα η πληρωμή του Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού στις 21/12/2018 για όσους έχουν δηλώσει IBAN, ενώ για όσους συναδέλφους πληρωθούν μέσω των Υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημερομηνίες 21, 27, 28, Δεκεμβρίου 2018 και 3, 4, 9, 10, Ιανουαρίου 2019 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.

Βέβαια κυβέρνηση και ΕΦΚΑ προωθούν την καταβολή του δωροσήμου αποκλειστικά μέσω των τραπεζών ώστε να διευκολύνονται τα κυβερνητικά σχέδια για κατασχέσεις λογαριασμών λόγω οφειλών των εργαζομένων. Εργαζομένων, που παλεύουν «με νύχια και με δόντια» να τα φέρουν βόλτα, που τους έχει υποχρεώσει να δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και με άθλια μεροκάματα, που αρνείται να τους αποδώσει και αυτά που έχουν δουλέψει, έχουν πληρώσει, όπως είναι τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα.

Κι όλα αυτά, ενώ ο ΕΦΚΑ εισπράττει ακριβώς για αυτό το λόγο το 2% επί του ενσήμου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η καταβολή του Δώρου από τα υποκαταστήματα, όσο και η πληρωμή των υπαλλήλων του ΙΚΑ. Από το 2013 το ΙΚΑ εισπράττει αυτή την εισφορά, αλλά ούτε τους υπαλλήλους πληρώνει, ούτε την εισφορά επιστρέφει στους Οικοδόμους και τώρα θέλει να καταργήσει και τον τρόπο καταβολής μέσω των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ