ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου στηρίζει τον αγώνα των διανομέων της «Wolt»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου στηρίζει τον αγώνα των διανομέων της «Wolt» που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τη ζωή και τη δουλειά τους από τις «βέλτιστες» πρακτικές που υπηρετούν τα κέρδη των εταιρειών.

Η δουλειά με το «κομμάτι», το «συνεργατικό» μοντέλο που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες διανομής, όπως η «Wolt», δεν γίνεται για να δουλεύουν οι διανομείς σε καλύτερες συνθήκες εργασίας με μέτρα ασφάλειας για την προστασία της ζωής τους ούτε για να αμείβονται με καλύτερα μεροκάματα και μισθούς.

Αυτό το μοντέλο εργασίας έχει προχωρήσει για να μεγαλώνει η εντατικοποίηση της εργασίας, να συρρικνώνεται ο μισθός και να «κονομάνε» οι εταιρείες.

Ο εργαζόμενος – διανομέας παλεύει με την «ψυχή στο στόμα» να βγάλει τις παραγγελίες για να συμπληρώσει ένα μεροκάματο και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς του. Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά «ατυχήματα» αποδεικνύουν την κόλαση που βιώνουν οι εργαζόμενοι για το μεροκάματο.

Το Συνδικάτο  Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου  στέκεται στο πλευρό των απεργών διανομέων της «Wolt».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι μέσα από τους αγώνες μας με επίκεντρο τις συγχρονες  ανάγκες μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εταιρεία, μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα προς όφελος της ζωής,

 εμάς και των παιδιών μας.

Νίκη στον αγώνα των διανομέων της «Wolt»