Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 22:00, ΑΤΤΙΚΟΝ (Χανιά)

Σκηνοθεσία/Direction: Philip Lioret
Χώρα Παραγωγής/Country: Γαλλία / France
Διάρκεια/Duration: 115′
Έτος Παραγωγής/Year: 2009
Γλώσσα/Language: Γαλλικά / French
Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά / Greek
Πρωταγωνιστούν/Starring: Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Derya Ayverdi
Δραματική/Drama

Στην ταινία ο δεκαεφτάχρονος Κούρδος Μπιλάλ διασχίζει τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και προσπαθεί να φτάσει στην Αγγλία για να συναντήσει τη φίλη του, η οποία μόλις έχει μεταναστεύσει εκεί. Το ταξίδι του διακόπτεται όταν οι τοπικές αρχές εντοπίζουν τους παράνομους μετανάστες στο Καλαί και τους θέτουν υπό περιορισμό. Ο Μπιλάλ όμως είναι αποφασισμένος να βρεθεί στην άλλη όχθη έστω και αν χρειαστεί να μάθει να κολυμπά. Συναντά τον Σιμόν, έναν προπονητή, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου και αποφασίζει να πάρει τον Μπιλάλ υπό την προστασία του και να τον μάθει να κολύμπι, με απώτερη επιθυμία να συγκινήσει τη γυναίκα του και να μην τον εγκαταλείψει.

«…Πέφτοντας οι τίτλοι τέλους του «Welcome» νοιώθεις ότι το έργο αυτό ήρθε να επαληθεύσει μετά από πολύ καιρό τη φήμη του Γαλλικού κινηματογράφου, που ξέρει να διηγείται φλέγουσες κοινωνικές καταστάσεις, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, χωρίς να γίνεται μελό. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το «Welcome» υπήρξε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης άνοιξης και σημείωσε στο γαλλικό Box Office εισπράξεις μεγαλύτερες των 10,000,000$…».

Δείτε όλο το πρόγραμμα της Λέσχης μέχρι τα Χριστούγεννα

https://www.chaniafilmfestival.com/cine-program-2019/

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Κάνε ηλεκτρονικά την αίτηση σου για την κάρτα στον παρακάτω σύνδεσμο  και παρέλαβε την πριν από την ώρα της προβολής ή απόκτησε την στην είσοδο το cine Αττικόν στο ειδικό stand κάθε Πέμπτη πριν από τις 10μμ.

Απόκτησε την Κάρτα των Φίλων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

  • Στήριξε το Φεστιβάλ και τις δράσεις του
  • Επωφελήσου από τα προνόμια της κάρτας ΚΑΙ στις προβολές της Λέσχης