ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ως Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Μια διόλου τυχαία τραγωδία μέσα στην γενικευμένη παρακμή που βιώνει η χώρα μας.

Εξαπατώντας τον λαό ότι πρόκειται για εκσυγχρονισμό, οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία και τις υποδομές της χώρας υποθηκεύοντας ακόμα και την ζωή των κατοίκων της.

Δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες που χτίστηκαν με κόπο και αίμα από τον λαό υποβαθμίστηκαν, λοιδορήθηκαν και τεμαχίστηκαν προκειμένου να χαριστούν σε περισσότερους “επενδυτές”.

Βασικά κοινωνικά αγαθά αποτελούν πλέον εμπορεύματα, χρηματιστηριακά προϊόντα και χώρο κερδοσκοπίας, σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Και ενώ αυτό το πλιάτσικο προπαγανδίζεται ότι θα είναι οικονομικά προσοδοφόρο για το δημόσιο και ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, ο λαός βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα από τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις και την διαχείριση από ιδιώτες επενδυτές.

Η απαξίωση και οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών δεν είναι μεταρρυθμίσεις αλλά κερδοσκοπία που σκοτώνει. H νεολαία μεταναστεύει μαζικά, πλήθος τα εργατικά ατυχήματα, πλήθος οι θάνατοι λόγω των συνθηκών στα νοσοκομεία, πλήθος οι θάνατοι λόγω ένδειας και πλήθος οι αυτοκτονίες ανθρώπων που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με την φτώχεια, την ανεργία και την αρπαγή του σπιτιού τους από τις τράπεζες. Η σύγκρουση στα Τέμπη έγινε επειδή τα τρένα – χάριν κερδοσκοπίας – λειτουργούσαν σε συνθήκες 19ου αιώνα και μάλιστα με λιγότερο από τότε προσωπικό!

Ως εδώ!

Η κοινωνία οφείλει να ξεσηκωθεί.

Από το δικό μας μετερίζι χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην αρπαγή της γης και των πόρων, ενάντια στην συνακόλουθη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μέσω του «πράσινου» αφηγήματος. Όλα συνδέονται και τα προβλήματα έχουν τις ίδιες ρίζες.

Η κοινωνία οφείλει να ξεσηκωθεί, να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να δούμε την πραγματικότητα χωρίς αυταπάτες.

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη την χώρα και καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11.00 στο Ρέθυμνο και στα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Δεν ήταν ατύχημα αλλά έγκλημα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ