ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Μαρκόπουλου, του συνθέτη που δημιούργησε το δικό του κίνημα στην ελληνική μουσική, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (10/06) σε ηλικία 84 ετών.

Σε λαϊκό προσκύνημα είχε τεθεί η σορός του έως τις 4. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Σε κλίμα οδύνης και οι δικοί του άνθρωποι αποχαιρετούν τον Γιάννη Μαρκόπουλο που σημάδεψε με τα τραγούδια του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Δύο λόγια για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη είπε ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, τραγουδιστής, ο οποίος είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον Γιάννη Μαρκόπουλο. «Με τον Γιάννη έχω συνεργαστεί πάνω από 40 χρόνια.. Συμμετέχω σε 25-30 δίσκους του. Σαν αδερφό μου τον έβλεπα κι εκείνος το ίδιο νομίζω ότι με έβλεπε. Είμαι συντετριμμένος γιατί ίσως είμαι ο μοναδικός συνεργάτης του που έχω τραγουδήσει μόνο Μαρκόπουλο. Σε όλο το διάβα της ζωής μου μόνο Μαρκόπουλο έχω πει» είπε μεταξύ άλλων σύμφωνα με την ΕΡΤ.