ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το The Garage επιστρέφει!

Μετά από ενάμιση χρόνο, ο θεατρικός χώρος και χώρος πολιτισμού The Garage ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί και πάλι κοινό και σπουδαστές. Από τον Οκτώβρη μέχρι και τα Χριστούγεννα έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από παραστάσεις που δε θέλουμε να χάσουμε!

Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη ως και τις 10 Νοεμβρίου, στις 21.00, επιστρέφει η πολυαγαπημένη Σταματία το γένος Αργυροπούλου σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη, με τη Νικολέτα Δάφνου στον ομώνυμο ρόλο! Κάθε Τετάρτη στη σκηνή του The Garage η αγαπημένη Σταματία θα ξετυλίγει ένα ανάλαφρο ταξίδι στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και μία επί της ουσίας αφήγηση της πολύπαθης σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.

Μια παράσταση που κατέκτησε και τους πιο δύσκολους θεατές της Κρήτης και ήταν sold out όπου κι αν ανέβηκε.

Πληροφορίες: www.facebook.com/events/6145439368830760

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου καταφθάνουν οι εξαιρετικές Queen Bees με τα Αιδοιολογήματα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Πάλλη, μια παράσταση (βασισμένη στο θεατρικό έργο “Αιδοίων Μονόλογοι” της Ηβ Ένσλερ) που βασίζεται σε αληθινές συνεντεύξεις γυναικών κι αφηγείται τις ιστορίες τους: άλλες συγκινητικές, άλλες χιουμοριστικές κι άλλες σκληρές. Μια παράσταση που είναι στις μέρες μας πιο επίκαιρη από ποτέ και που μας αφορά όλους και όλες. Διπλή παράσταση στις 19.00 και στις 21.00

Πληροφορίες: www.facebook.com/events/592514788593506

Μέσα του Νοέμβρη, μετά από καραντίνες και περιπέτειες, κάνει επιτέλους πανελλήνια πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο, ο Άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου, του Κώστα Κατσουλάρη, με τον Αντώνη Παλιεράκη, σε σκηνοθεσία Ελένης Δάγκα, ενώ στα μέσα Δεκέμβρη καταφθάνουν στη σκηνή του The Garage ορμητικοί ο Γιώργος Ξενικάκης και η Κοραλία Παλιεράκι για να γκρεμίσουν κάθε δεδομένο με την παράσταση Θάρρος ή αλήθεια; σε σκηνοθεσία επίσης της Ελένης Δάγκα.

Ταυτόχρονα προγραμματίζονται μέχρι τα Χριστούγεννα άλλη μία νέα παραγωγή του Garage καθώς και φιλοξενούμενες παραστάσεις από Ηράκλειο, Χανιά και Αθήνα.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του studio σεβόμενοι την ανάγκη για την προστασία της δημόσιας υγείας και αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει, ανακοινώνουν πως θα λειτουργήσουν μέχρι και το Δεκέμβρη αποκλειστικά με σεμιναριακούς κύκλους ώστε να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση σε όλους με ασφάλεια.

Αναλυτικότερα:

-> 23 και 24 Οκτωβρίου Σεμινάριο Σωματικού θεάτρου από τον Φώτη Δούσο (έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: 28 Σεπτεμβρίου)

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/559779245236641

-> 13- 14 Νοεμβρίου, Με ένα σώμα, μια φωνή από τις Μαρία Κώτη και Κωνσταντίνα Γιασεμίδου (έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: 10 Οκτωβρίου)

-> 20- 21 Νοεμβρίου, Σεμινάριο Παραδοσιακού τραγουδιού μπολιασμένο στο σήμερα από τη Μαρία Κώτη  (έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: 10 Οκτωβρίου)

-> 11- 12 Δεκεμβρίου, Σώμα_ η Πρώτη Ύλη, Physical Theater Workshop, με την Κωνσταντίνα Γιασεμίδου (έναρξη δηλώσεων συμμετοχής:  10 Νοεμβρίου)

Και φυσικά να μην ξεχνάμε το Messy Play για παιδιά όλων των ηλικιών και ενήλικες σε μηνιαία βάση που ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου!!!

Σημειώνεται πως τα προσωπικά μαθήματα ορθοφωνίας και θεραπευτικής αναπνοής συνεχίζονται κανονικά (δια ζώσης αλλά και online) ενώ το μάθημα της Δραματολογίας θα ξεκινήσει και πάλι τον Οκτώβρη διαδικτυακά (online).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη σελίδα: www.facebook.com/thegaragerethymno ή στο τηλ. 6932492752

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια και οι θεατές των παραστάσεων θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή προσέλευση στους κλειστούς χώρους θεάτρου, συνεπώς θα πρέπει να υποδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης, ή rapid test 48 ωρών ή μοριακό τεστ 72 ωρών.

Στις παραστάσεις, για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.