Το «The Garage» παρουσιάζει: Βασικές αρχές αγωγής προφορικού λόγου

Θεωρητικό και πρακτικό τρίωρο σεμινάριο.

Θα διδαχθούν:
Βασικές αρχές άρθρωσης, προφοράς και φωνητικής. 
Τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, παιδαγωγούς, καθηγητές και γενικότερα σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το σημαντικό εργαλείο της φωνής και μπορούν να το παρακολουθήσουν εξίσου όσοι έχουν κάνει μαθήματα στο παρελθόν, αλλά και όσοι έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά, αναζητώντας τα όρια και της δυνατότητες της αναπνοής και της φωνής τους. Διδασκαλία: Ελένη Δάγκα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 15.00-18.00
Συμμετοχή: 10 ευρώ

Η κράτηση θέσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε 
στο τηλ. 6932492752 ή στο inbox της fb σελίδα του The Garage

Η Ελένη Δάγκα γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του τμ. Θεάτρου του Α. Π. Θ. με ειδίκευση υποκριτική/ σκηνογραφία-ενδυματολογία με μεταπτυχιακό στον τομέα Ιστορίας Θεάτρου και Κινηματογράφου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατά την περίοδο των σπουδών της κι έπειτα, παρακολούθησε πολλαπλά σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, χορού και ‘σωματικού θεάτρου’, αλλά και τη διδασκαλία μεγάλων θεωρητικών και σκηνοθετών του 20ου αιώνα (Παρίσι 1997-1998).

Τα 2 τελευταία χρόνια διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχόλη ΝΟΤΟΣ (Ηράκλειο). Έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (2003-2004 και 2010-2016), Θεατρική Έκφραση σε σεμινάρια και εργαστήρια εφηβικού θεάτρου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία και Θεωρία Θεάτρου σε Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης, σε δημόσια Ι. Ε. Κ. και ΚΕΚ. Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Ρέθυμνο και Χανιά και Θεσσαλονίκη, κι έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε άλλες τόσες. Έχει συνεργαστεί με Δήμους για την προώθηση Ευρωπαϊκών φεστιβάλ θεάτρου, αλλά και την εμψύχωση της λαϊκής παράδοσης.

Έχει δώσει διαλέξεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συμμετείχε σε εκθέσεις σκηνογραφίας- ενδυματολογίας, ενώ έχει συγγράψει και εγκυκλοπαιδικά λήμματα σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, αλλά και άρθρα, κριτικές και παρουσιάσεις για το θέατρο σε έντυπο και διαδικτυακό Τύπο.

Το 2014 δημιούργησε στην πόλη του Ρεθύμνου το The Garage, ένα χώρο με στόχο την προώθηση της θεατρικής παιδείας στην Κρήτη και τη δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.