ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το βιβλίο “Τον Καιρό της Νοτιάς” παρουσιάζεται στα Χανιά

Τον καιρό της νοτιάςΗ πρώτη παρουσίαση του βιβλίου “Τον Καιρό της Νοτιάς” θα πραγματοποιηθεί την Τατάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο χώρο: Πολυ τεχνείο (Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 40, Χανιά).

Θα μιλήσουν:

η Δώρα Νιαουνάκη, δασκάλα στο 5ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, πρώην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Χανίων.
η Κατερίνα Βλοντάκη, φιλόλογος
ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες
η συγγραφέας Δέσποινα Μουζουράκη

**

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ
Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες παρουσιάζουν ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο, «Τον καιρό της Νοτιάς» με την υπογραφή της Δέσποινας Μουζουράκη. Είναι μια λογοτεχνική αφήγηση και μαζί ένα χρονικό μιας γυναίκας που γνωρίζει «από μέσα» την ζωή των ηρώων της ιστορίας της. Και το μήνυμά της αυτό ξεκινάει βέβαια μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που ανήκουν σε μια ευάλωτη ομάδα, αντιμετωπίζοντας μια ασθένεια που αλλάζει τη ζωή τους αλλά πιστεύουμε πως θα βρει το δρόμο του σε κάθε αναγνώστη. Το νόημα είναι έτσι κι αλλιώς το ίδιο για όλους μας. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Όσα εμπόδια κι αν βρούμε μπροστά μας. Να αντισταθούμε. Και ο έρωτας μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού είναι μια μορφή αντίστασης.

**

Δέσποινα Μουζουράκη -βιογραφικό

Η συγγραφέας ζει στα Χανιά. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο. Διηγήματα και ποιήματα της έχουν βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ με το κείμενό της «Σκλήρυνση κατά πλάκας σε πρώτο πρόσωπο» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Eyelands ήταν ανάμεσα στα επτά υποψήφια για το καλύτερο Άρθρο του 2011 στην πρώτη διοργάνωση για τα ελληνικά βραβεία στο διαδίκτυο (e-awards). Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται στην Ομάδα Αυτοβοήθειας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Χανίων. Έχει εργαστεί για μικρά χρονικά διαστήματα ως ζωγράφος, υπάλληλος γραφείου, βοηθός χημικού, εργάτρια σε βιοτεχνία κ.α. Το πρώτο της βιβλίο «Γιορτές και Σκόλες» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ταξιδευτής το 2008.

*Το βιβλίο διατίθεται στα Χανιά αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο της  Ηλέκτρας Γρ. Πετράκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη 68, τηλ.: 2821057044

Πολύ τεχνείο (πολυχώρος)
Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 40, Χανιά
28210 42277
Σπύρος Ανδρουλάκης 6973350988
e-mail:politexn@gmail.com

Παράξενες Μέρες
Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση
Καποδιστρίου 4, Ρέθυμνο, 74100,
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166
Email: info@paraxenesmeres.gr
www.paraxenesmeres.gr