ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ALL THAT BREATHES για την ανάγκη προστασίας της άγριας ζωής, από το CINEDOC στο Ρέθυμνο

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ALL THAT BREATHES έρχεται το Νοέμβριο στο CINEDOC στο Ρέθυμνο και μας υπενθυμίζει την επιτακτική ανάγκη προστασίας της άγριας ζωής ανά τον κόσμο.

Το CINEDOC στο Ρέθυμνο, προβάλλει στις 25 Νοεμβρίου στον χώρο πολιτισμού ΣΗΜΕΙΟ, το βραβευμένο ALL THAT BREATHES, ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκινητική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και ζώων, με φόντο το χαοτικό, αστικό τοπίο.

Πιστό στον στόχο του να προβάλλει ντοκιμαντέρ που ενθαρρύνουν τον διάλογο και εμπνέουν συλλογικές δράσεις, η συγκυρία της προβολής είναι ιδιαίτερη αν λάβει κανείς υπόψιν του την τεράστια οικολογική καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού στη χώρα μας. Το ντοκιμαντέρ μπορεί να έχει γυριστεί μίλια μακρυά, αλλά οι παραλληλισμοί με την Ελλάδα μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Mετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Πέτρο Λυμπεράκη, Βιολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

ALL THAT BREATHES
Ντοκιμαντέρ | Σκηνοθεσία: Shaunak Sen | 2022 | Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο | 94’

Το «All that Breathes» είναι η πρώτη ταινία που κερδίζει το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Sundance και το Φεστιβάλ των Καννών. Προβλήθηκε το 2022 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

ΣΥΝΟΨΗ

Στο Νέο Δελχί, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, δύο αδέλφια αφιερώνουν τη ζωή τους στην προστασία ενός αρπακτικού πουλιού, που είναι αναγκαίο για το οικοσύστημα της πόλης: του μαύρου αετού. Εν μέσω ηχορύπανσης, επιβαρυμένης ατμόσφαιρας και κοινωνικής αναταραχής, τα δύο αδέρφια περνούν μέρα και νύχτα φροντίζοντας τους μεγαλοπρεπείς αετούς στο αυτοσχέδιο, υπόγειο νοσοκομείο που έχουν χτίσει, μέχρι να μπορέσουν να πετάξουν ξανά πίσω στην (αστική) άγρια φύση.

Μια συγκινητική ιστορία που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπων και ζώων, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της μεγαλούπολης.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 20:00
Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Σημείο
Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Μισίρια.
Πληροφορίες: 6983320439