ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Το Χωριό του Άι Βασίλη” στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου!

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό «Το Χωριό του Άι Βασίλη» που στο μικρότερο σχολείο της πόλης μας, το 16ο Δημοτικό Ρεθύμνου, γεννιέται και ζωντανεύει για ένα Σαββατοκύριακο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016!

H αυλή του 16ου Δημοτικού Σχολείου θα αποτελέσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης του Ρεθύμνου, καθώς θα μετατραπεί σε ένα “χωριό” γεμάτο από παραμύθια και θρύλους των λαϊκών παραδόσεων, σε ένα χωριό όπου θα γίνει αναβίωση της Γέννησης του Χριστού.

Το “Χωριό του Άι Βασίλη”, την ευθύνη την οποία έχει αναλάβει η Σχολική κοινότητα, θα φιλοξενήσει δημιουργικά εργαστήρια, ψυχαγωγικές δράσεις και παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος του σχολείου είναι να δώσει τις μέρες των Χριστουγέννων, χαρά σε μικρούς και μεγάλους, να προσφέρει πρόθυμα ζαχαρωτές στιγμές ξεγνοιασιάς, γνώσης αλλά και βοήθειας.

Μαθαίνουμε να ζούμε με άλλους, να συνεργαζόμαστε, να προσφέρουμε!

Η φετινή εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στηρίζει την “Ηλιαχτίδα” www.iliahtida.gr (Μη κερδοσκοπικός σύλλογος φίλων παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα), τους “Δότες Ζωής Ρεθύμνου” (Μη κερδοσκοπικός σύλλογος για την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών) και το “Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου -ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Και μην ξεχνάμε το τρενάκι του Άι Βασίλη, που από τον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας θα σας φέρει στο “Χωριό του Άι Βασίλη”!!!

xorio-ai-vassili-rethymno-2016-6Το αναλυτικό πρόγραμμα:

δείτε που είναι το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου