ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον Δήμο Αγίου Βασιλείου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και συζήτησαν τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Υπουργό τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την Ψηφική Μέταβαση του Δήμου με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ένταξη των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr. Ο κ. Ταταράκης τόνισε ότι βασικός στόχος του Δήμου είναι η ανάπτυξη και χρήση βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών με σκοπό οι δημοτικές υπηρεσίες να γίνουν πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων σε ένα περιβάλλον βιώσιμης ανάπτυξης και δυναμικής τοπικής οικονομίας.

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η υποβολή δήλωσης Κτηματολογίου του Δήμου ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότης στη δράση «SMART CITIES» προϋπολογισμού 202.000 ευρώ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ζήτησε από τον Υφυπουργό την έγκριση της.

Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του, δεσμεύτηκε για την έγκριση της χρηματοδότησης της «SMART CITIES», ζήτησε την επίσπευση των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο από τους ιδιώτες της περιοχής και τόνισε ότι είναι κρίσιμο να καταλάβουν οι πολίτες ότι η τελική  προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο είναι η 30η Νοεμβρίου 2024 και δε θα δοθεί άλλη παράταση.  Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόστιμα δεν θα υπάρξουν διότι σκοπός του κράτους δεν είναι να τιμωρήσει τους πολίτες, όμως, πέραν της ως άνω ημερομηνίας όσοι δεν δηλώσουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις και θα οδηγηθούν σε περιπέτειες και συμπλήρωσε ότι για την διευκόλυνση της δήλωσης των πολιτών έχει δημιουργηθεί ένα ψηφιακό εργαλείο το maps.ktimatologio.gr, από όπου μπορούν όλοι να εντοπίσουν το ακίνητό τους και να προχωρήσουν εύκολα στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνεχή και στενή συνεργασία ώστε να εξετάσουν σημαντικά θέματα που αφορούν στην ψηφιακή εξέλιξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.