ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Τον Περιφερειάρχη ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα έρευνας που διεξάγει το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ με έδρα το Ρέθυμνο Μιχάλης Ταταράκης και το μέλος ΔΕΠ του ΕΛΜΕΠΑ και μέλος της συντονιστικής επιτροπής διοίκησης του Ινστιτούτου Νεκτάριος Παπαδογιάννης, επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι δυο επιστήμονες ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τα αποτελέσματα έρευνας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης και αφορά τις εφαρμογές των δευτερογενών πηγών ακτινοβολίας ισχυρών λέιζερ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημερωτική συνάντηση στις εφαρμογές στην βιοϊατρική επιστήμη σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι έρευνες αυτές καθιστούν την Κρήτη, όπως ανέφεραν οι δυο επιστήμονες στον Περιφερειάρχη, πόλο καινοτομίας ώστε η σημαντική βασική έρευνα που διεξάγεται στα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του νησιού να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την ενημέρωση τους δυο επιστήμονες κυρίους Ταταράκη και Παπαδογιάννη οι οποίοι με την σειρά τους ευχαρίστησαν τον Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη στο σημαντικό επιστημονικό έργο που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ.