ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον πρώτο επίσημο εκκλησιασμό του νέου Δημάρχου Μυλοποτάμου κόσμησε η παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πάνορμο ξεκίνησε τον εκκλησιασμό του για τον εορτασμό των Θεοφανίων το πρωί του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Κλάδος μαζί με τη σύζυγο του Φερενίκη Νύκταρη και τον Αντιδήμαρχο κ.Βουκάλη Ιωσήφ. Την ίδια στιγμή στο Μπαλί, αντί του Δημάρχου παρευρέθησαν στον εκκλησιασμό ο Αντιδήμαρχος κ.Λαδιανός Ζαχαρίας και ο κ.Σωπασής Μιχαήλ Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, ενώ στις Σίσες το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Ζερβός Μιχαήλ.

Εν συνεχεία, ο κ. Γιώργος Κλάδος κατευθύνθηκε στο Ρέθυμνο έπειτα από την τιμητική πρόσκληση του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μαρινάκη, ώστε να παραβρεθεί προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου στον εορτασμό των Θεοφανίων. Με μεγάλη ευλάβεια τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομο η Θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Ρεθύμνου, ενώ φανερά συγκινημένος οδήγησε την Πρόεδρο στην επιβλητική εικόνα της Παναγίας της Κεράς για προσκύνημα. Ακολούθως, με στρατιωτική πομπή κατέφτασαν στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Ακολούθησαν οι επίσημες δηλώσεις από την Πρόεδρο κυρία Σακελαρροπούλου η οποία εξήγγειλε  τα παρακάτω:

«Σήμερα ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, την έξοδο προς
το φως της αλήθειας και την αλληλεγγύη. Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι αυτή τη γιορτινή μέρα κοντά στους νησιώτες μας, σε μία ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των περισσότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το Ενετικό Λιμάνι εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση».

Μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, ακολούθησε περίπατος και ξενάγηση της Προέδρου, στην παλιά πόλη. 

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου δείχνοντας το αμέριστο σεβασμό και την εκτίμησή του προς την εξοχότατη κ. Πρόεδρο, τη συνόδευσε μαζί με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χνάρη Εμμανουήλ, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την αντιπερειφεριάρχη κ. Μαίρη Λιονή, τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη Γεώργιο καθώς και με τους λοιπούς  περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους αρχών και φορέων, σε μια μικρή ξενάγηση στις ομορφιές της παλιάς πόλης συζητώντας παράλληλα για διάφορα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του τόπου. Η κ. Πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα άνετη και προσιτή γεγονός που προξένησε ευχάριστα το ενδιαφέρον σε όλους.

Με τη ζεστασιά της Κρητικής φιλοξενίας αποχαιρέτησε η ΠτΔ κ. Σακελαρροπούλου το Ρέθυμνο.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο  κ. Μαρινάκης προς τιμήν της Προέδρου σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, η Πρόεδρος έλαβε συν τοις άλλοις ακόμα μια «γεύση» φιλοξενίας  από τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής καθώς δέχτηκε αρκετά δώρα από τον Δήμο Ρεθύμνου τον κ. Γιώργο Μαρινάκη, από την Περιφέρεια Κρήτης την κ. Μαίρη Λιονή και από τον Δήμο Μυλοποτάμου τον κ. Γιώργο Κλάδο.

Με το βιβλίο του «Ερωτόκριτου» το στολίδι της Κρητικής Λογοτεχνίας, πάντα επίκαιρο και γεμάτο όμορφους συμβολισμούς, με ένα λευκό κρητικό μαντήλι και μια ωραία μαντινάδα ως αφιέρωση, ο νέος Δήμαρχος Μυλοποτάμου εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό και την εκτίμηση του προς το πρόσωπο της Προέδρου.

«Τιμή μας η επίσκεψη που κάνατε στη Κρήτη, παρών ο Μυλοπόταμος Δήμος του Ψηλορείτη».

Τέλος, ευχήθηκε στην Πρόεδρο Υγεία και Οικογενειακή Ευτυχία και μια χρονιά που θα κυριαρχεί η ελπίδα για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό
κόσμο.