ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός: Παγώνουν οι κρατήσεις – «Χάνεται» ο Απρίλιος;

Σε σεζόν για γερά νευρά φαίνεται πως εξελίσσεται και η τουριστική χρονιά του 2022. Τα χαμόγελα από το καλό κλίμα που καταγράφονταν το προηγούμενο διάστημα πάγωσαν εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

Παγωμένες είναι και οι κρατήσεις ενόψει καλοκαιριού με τους φορείς του τουρισμού να κάνουν λόγο για μια δύσκολη χρονιά που και πάλι θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Στα καλά νέα πάντως το γεγονός πως στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης υπάρχει και φέτος αύξηση στα slots και μάλιστα η αύξηση του αριθμού των αφίξεων και των αναχωρήσεων του αεροδρομίου του Ηρακλείου είναι μεγαλύτερη του 2% από την περσυνή σεζόν.

Ματαιώθηκε η τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας οδήγησαν στην ματαίωση της μεγάλης τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB τον Μάρτιο. Η είδηση αυτή όπως φαίνεται είναι ένα κακό σημάδι για την έναρξη της νέας σεζόν, με το άνοιγμα της τον Απρίλιο να μοίαζει ως το πρώτο «θύμα» των εξελίξεων.

Η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να σας ενημερώσουμε σήμερα, ότι η δια ζώσης έκθεση ITB Berlin 2022 δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και των συνοδευτικών οδηγιών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η Messe Berlin δεν είναι σε θέση να παράσχει στους εκθέτες και τους συνεργάτες της την απαραίτητη βεβαιότητα προγραμματισμού με τη διοργάνωση μιας έκθεσης με φυσική παρουσία στις αρχές Μαρτίου. Η τρέχουσα κατάσταση γύρω από την πανδημία, καθώς και οι αυστηρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα όρια που επιβλήθηκαν στους αριθμούς που μπορούν να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις οδήγησαν σε αυτή την απόφαση για τη Messe Berlin».