Τουρκία: Επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ – Τα χειροκροτήματα για τη διάσωση 6χρονης

Δυνάμεις της ελληνικής ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, σήμερα Τρίτη (7/2).

Νωρίτερα, η ομάδα της ΕΜΑΚ (21 μέλη, 2 γιατροί και 3 διασώστες) επιχείρησε σε σημείο, όπου βρισκόταν εγκλωβισμένο, 7 μέτρα κάτω από τα συντρίμμια ένα 7χρονο κορίτσι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το κοριτσάκι δεν κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανό.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, επιχείρησαν με ειδικά εργαλεία να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο για να ανοίξουν δίοδο και να φτάσουν στο κοριτσάκι, του οποίου το χέρι είχε παγιδευτεί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί βρισκόταν εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο και έγινε αντιληπτό από τους διασώστες όταν άρχισε να φωνάζει κάτω από τους τόνους μπάζων. Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειες των διασωστών, η 7χρονη Φατμά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Χειροκροτήματα για τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού

Όπως έγινε γνωστό, η 6χρονη αδερφή της 7χρονης Φατμά κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανή από τα συντρίμμια όπου βρισκόταν εγκλωβισμένη.

Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για ένα εγκλωβισμένο παιδί, ωστόσο άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ αμέσως μετά την διαπίστωση ότι η 7χρονη Φατμά δεν είναι ζωντανή, παρέμειναν στο σημείο και άκουσαν τις φωνές ενός ακόμα παιδιού.

Πραγματοποίησαν δεύτερη επιχείρηση και ανέσυραν ζωντανό το 6χρονο κορίτσι.

Επιχείρηση διάσωσης τετραμελούς οικογένειας

Λίγα μέτρα μακριά, εντοπίστηκε ένα ακόμη κοριτσάκι ηλικίας 6 ετών, που ακούστηκε να φωνάζει μέσα από τα χαλάσματα. Το παιδί φέρεται να είναι εγκλωβισμένο για παραπάνω από 24 ώρες.

Όπως αναφέρεται, στο σημείο βρίσκονται εγκλωβισμένα μέλη τετραμελούς οικογένειας κάτω από κλιμακοστάσιο.