ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος τίμησαν οι εργαζόμενοι του Ρεθύμνου

Τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο τίμησαν οι εργαζόμενοι του Ρεθύμνου συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Δημαρχείο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων  σωματείων.

Τίμησαν τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ως τη νίκη.

 Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με μειωμένο ωράριο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Για μισθούς, συντάξεις και σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνονται στο ύψος των σύγχρονων  αναγκών των εργαζομένων.

Πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τα Σωματεία  και φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Κλεοπάτρα Περάκη Πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών Δημόσιων και Ιδιωτικών κτιρίων Ν. Ρεθύμνου.

Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνου στη μαρίνα μπροστά στο άγαλμα του Ηλία Σπαντιδάκη (Λούις Τίκας), που δολοφονήθηκε το 1914 στο Κολοράντο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους εργατικής απεργίας στα ορυχεία λόγο της δράσης εναντίον μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων μεταξύ άλλων του Ροκφέλερ.

Όλες οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χωρών, αλλά και στην Ελλάδα στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης.

Προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στον δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες της τάξης μας, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες που θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατιά, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Για έναν κόσμο όπου η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν θα μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές της δουλειάς και του ιδρώτα μας.

Νόμος είναι το δίκιο μας! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική – Κόκκινη Πρωτομαγιά!