ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τους Παπασταύρου και Μπρατάκο «παραίτησε» ο Μητσοτάκης

Το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι οι δύο υπουργοί Επικρατείας υπέβαλαν παραίτηση. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι “η συμμετοχή σε μία κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα”.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν σχετικά πως “η συμμετοχή σε μία κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα”.

Τα καρφιά Ανδρουλάκη

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στη Βουλή σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης, που – όπως είπε – έπιναν ποτά το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας.

Ως εκ τούτου ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε πως η κυβέρνηση καταγγέλει επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε μετά από δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί “μοντζιέρας” στην υπόθεση των Τεμπών.

Η αρχική απάντηση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά στο briefing καταρχήν είπε: “Ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήξερε αυτό το οποίο θα ακολουθήσει με τις ανακοινώσεις, με το ότι προφανώς αποκαλύφθηκαν, αυτοί που θέλουν δικαιοσύνη και αλήθεια κάνανε παιχνίδια στο παρασκήνιο, έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα ένα δημοσίευμα για μια συνάντηση η οποία ήτανε σε κοινωνικό επίπεδο, δεν είχε καμία σχέση.”

Ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε επίσης ότι εφόσον η συνάντηση αυτή έγινε Κυριακή βράδυ, είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις της κυβέρνησης και απαντήσεις ως προς το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής. Επικαλέστηκε επίσης όσα ο ίδιος ειχε πει στο briefing της Τρίτης.

“Στο τέλος της ημέρας η μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι πράξεις. Αυτά που λέμε, αυτά που λέμε στους πολίτες. Εμείς δείξαμε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα, σε οποιοδήποτε Μέσο θεωρούμε ότι παραπλανά ή προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Κάποιοι άλλοι έδειξαν με τη στάση τους και την προσυνεννόηση και την προθυμία τους, παραμονή 25ης Μαρτίου, το πόσο, εν πάση περιπτώσει, πρόθυμοι είναι και το σε ποιες περιπτώσεις δεν έκαναν πρόταση δυσπιστίας, να έχεις καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα γι’ αυτή την Κυβέρνηση και πόσο γρήγορα το έκαναν σε άλλες περιπτώσεις. Η ουσία είναι νομίζω που μετράει. Και εδώ η ουσία μιλάει και φωνάζει”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.