ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τραγικό! Ούτε ένα χελωνάκι καρέτα δεν εκκολάφθηκε από φωλιά που βανδαλίστηκε στο Ρέθυμνο!

Ούτε ένα χελωνάκι δεν εκκολάφθηκε από τη φωλιά που βανδαλίστηκε πρόσφατα στο Ρέθυμνο καταγγέλει ο Σύλλογος Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ! Η συγκεκριμένη φωλιά, σύμφωνα με πληροφορίες ξεσκάφτηκε και «μεταφέρθηκε» λίγο παρακάτω, από κάποιους ασυνείδητους, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό και την προστασία της με κλωβό από τον ΑΡΧΕΛΩΝ!!

Η σχετική ενημέρωση του ΑΡΧΕΛΩΝ:

«Επιβεβαίωση των φόβων μας: ούτε ένα χελωνάκι δεν εκκολάφθηκε από τη φωλιά που βανδαλίστηκε στην παραλία Ρεθύμνου!!! Η ομάδα μας είχε ειδοποιηθεί οτι η φωλιά παράνομα ξεσκάφτηκε και “μεταφέρθηκε” λίγο παρακάτω, από κάποιους άσχετους, λίγες ώρες (?) μετά τον εντοπισμό και την προστασία της με κλωβό από τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό καθώς κανένα από τα 105 αυγά δεν εκκολάφθηκε.

Θυμίζουμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες, τα αυγά και οι φωλιές τους προστατεύονται απο τη νομοθεσία. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εφαρμόζει εξειδικευμένα ερευνητικά πρωτόκολλα στα προγράμματά του και παρέχει εκπαίδευση στους εθελοντές που συμμετέχουν. Αν δείτε να συμβαίνει κάτι παράξενο σε χελώνα ή φωλιά παρακαλούμε ειδοποιείστε μας να βοηθήσουμε στην αντιμετώπισή του».