ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τρανσφοβικός όχλος στη Θεσσαλονίκη: σύμπτωμα της αναβίωσης του φασισμού

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη είδαμε μια φριχτή τρανσφοβική επίθεση από εξαχρειωμένο όχλο 150+ αλητοτραμπούκων.

Αυτός ο όχλος προφανώς είχε για υποκινητές όλο τον alt-right εσμό: από το ιερατείο ως τους «gender-critical» κοντυλοφόρους («αριστερούς» και δεξιούς) κι από τα χουντοναζιστικά μορφώματα ως τα διαδικτακά πιτ μπουλ της βαθύπλουτης ακροδεξιάς ΛΟΑΤΚΙφοβικής συνωμοσιολόγου Jo Rowling.

Το μαχαίρι με το οποίο ο ναζί Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα το κρατούσαν 440.894 «συμπολίτες» μας. Το ρατσιστικό-σεξιστικό δηλητήριο που κυλάει στις φλέβες των τραμπούκων της Θεσσαλονίκης το παρασκεύασαν πολύ περισσότεροι, που μάλιστα έχουν το θράσος να παριστάνουν και τους μετριοπαθείς: από το σκοταδιστικό Ιερατείο και τους κατά συρροή πολιτικούς που κλείνουν το μάτι στην Ακροδεξιά για ψηφοθηρικούς λόγους μέχρι τους ολιγάρχες εκδότες, καναλάρχες και τους «δημοσιογράφους» που επιλέγουν να προπαγανδίσουν το φασισμό.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκφράζει τον αποτροπιασμό, την οργή και την ντροπή του για την κατάντια της χώρας. Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη αναφερθεί στην επικινδυνότητα του σεξιστικού και ΛΟΑΤΚΙφοβικού μίσους που υποδαυλίζεται από συγκεκριμένους φορείς με πολύ μεγάλους προϋπολογισμούς. Καταδικάζουμε απερίφραστα και με βδελυγμία τόσο αυτή την άθλια πράξη όσο την κανονικοποίηση της νοοτροπίας που ενθάρρυνε τα θρασύδειλα φασιστοειδή που συμμετείχαν σ’αυτή. Απαιτούμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο των δραστών, αλλά και των ηθικών αυτουργών – κυρίως αυτών! Δε μας ενδιαφέρει αν είναι πολιτικοί, «ιεράρχες», (ανθυπο)celebrities ανύπαρκτης επαγγελματικής αξίας και σημασίας, παρουσιαστές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, «influencers», «πνευματικοί ταγοί», ολιγάρχες ή «δημοσιογράφοι».

Είναι όλοι τους συνένοχοι. Είναι εγκληματίες.

Καλούμε δε όλο τον πολιτικό, πνευματικό, ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό κι επιστημονικό κόσμο της χώρας να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Όσο συνεχίζει να επινοεί δικαιολογίες για να μην αποκηρύξει κι αποβάλει τους ιεροκήρυκες του νεοφασισμού, όσο συνεχίζει τα «ναι μεν αλλά» που νομιμοποιούν τη ρητορική της alt-right κι όσο δεν αναλαμβάνει δράση για την καταπολέμηση του φτιασιδωμένου και καλά χρηματοδοημένου νεοφασισμού, τόσο η χώρα θα βυθίζεται στο σκοτάδι.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας